metalshow

BMW Group se alatura declaratiei presedintelui Obama, in numele mediului de afaceri din SUA,

privind protectia mediului

BMW Group a anunţat că susţine declaraţia mediului de afaceri din SUA privind protecţia mediului, ca una dintre cele 154 de companii din economia americană care demonstrează un angajament continuu faţă de schimbările climaterice. Angajamentul adaugă susţinerea mediului de afaceri pentru un rezultat solid al negocierilor privind clima de la conferinţa COP21 Paris.

Harald Krueger, preşedinte al Consiliului de Administraţie al BMW AG, a declarat: "Dezvoltarea durabilă joacă un rol important pentru BMW Group. Ne-am stabilit obiective pe termen lung în ceea ce priveşte sustenabilitatea, cu ţinte definite până în 2020 şi după aceea. Astfel, suntem încântaţi să susţinem declaraţia mediului de afaceri din SUA privind protecţia mediului".

"Declaraţia mediului de afaceri din SUA privind protecţia mediului demonstrează angajamentul public al companiei noastre de a lupta, prin acţiuni ferme, împotriva schimbărilor de mediu", a declarat Ludwig Willisch, preşedinte şi CEO al BMW of North America. "Prin acest angajament, BMW Group îşi demonstrează încă o dată intenţia de a continua să fie un lider al dezvoltării durabile de-a lungul întregului lanţ de valori: de la cercetare şi dezvoltare până la producţie şi operare."

Prin semnarea declaraţiei mediului de afaceri din SUA privind protecţia mediului, BMW Group îşi arată susţinerea pentru rezultatul conferinţei de la Paris, dar îşi demonstrează şi angajamentul continuu faţă de schimbările climatice. BMW Group este una dintre cele mai sustenabile companii auto din lume şi singurul producător auto care figurează în clasamentele DJSI (Dow Jones Sustainability Index) World şi DJSI Europe în fiecare an, din 1999. Pe baza unor performanţe solide în activităţile de dezvoltare durabilă, BMW Group şi-a luat următoarele angajamente după cum urmează:

BMW Group în protecţia mediului din America de Nord

Până în 2020, BMW Group va fi principalul producător auto în utilizarea energiei regenerabile în producţie şi în crearea valorii.

Managementul cu dezvoltare durabilă la BMW Group parcurge toate etapele lanţului de valori şi toate unităţile organizaţionale ale BMW Group în SUA.

BMW Group, America de Nord

Până în 2017, BMW Group va fi investit 2,7 milioane de dolari în parteneriatul public-privat cu Laboratorul Naţional din Argonne al Departamentului Energiei pentru îmbunătăţirea semnificativă a performanţelor acumulatorilor litiu-ion destinaţi automobilelor electrice. Obiectivul acestei investiţii este accelerarea adoptării în masă a automobilelor cu emisii zero. Acest parteneriat duce investiţia totală a BMW Group cu agenţiile guvernamentale, universităţile şi companiile start-up din SUA la aproape 10 milioane de dolari doar de-a lungul ultimilor trei ani – pentru evoluţia tehnologiei acumulatorilor automobilelor elctrice.

BMW Technology Office, California

BMW Technology Office din California va continua să aibă un consum net de energie provenită 100% din panouri solare şi acumulatori automobilelor electrice reutilizaţi pentru a capta şi stoca energia. Acest sistem asigură nu doar sarcina clădirii, ci şi energia pentru staţiile de încărcare a automobilelor electrice pentru public şi angajaţi.

BMW Manufacturing Co., Carolina de Sud

BMW Manufacturing va continua să utilizeze peste 50% din energia necesară pentru alimentarea locaţiei din gazul metan altfel nefolosit, astfel că emisiile CO2 ale uzinei se reduc anul cu 92.000 de tone.

BMW Manufacturing va continua să asigure service pentru funcţiile de producţia şi logistică ale uzinei cu aproximativ 350 vehicule de manevrare a materialelor care sunt alimentate cu pile de combustie cu hidrogen.

BMW Manufacturing va continua să aibă zero deşeuri la groapa de gunoi, cu excepţia epurării apelor reziduale.

SGL Automotive Carbon Fibers, statul Washington

SGL Automotive Carbon Fibers (SGL) din statul Washington, un joint-venture BMW Group-SGL, va continua să utilizeze 100% energie hidroelectrică regenerabilă pentru a produce fibra de carbon care este folosită la fiecare automobil electric produs de BMW.

Până în 2020, SGL va avea zero deşeuri la groapa de gunoi.

Până în 2020, SGL va reduce emisiile atmosferice cu până la 20%.

Până în 2020, SGL va reduce impactul asupra mediului al produselor chimice utilizate în locaţie.

Până în 2025, SGL va reduce consumul de apă cu până la 30%.

Până în 2025, SGL va reduce consumul de energie cu cel puţin 10%.

Sediul BMW North America, New Jersey

BMW North America va continua să-şi alimenteze cele patru clădiri importante din campusul din New Jersey cu până la 30% energie regenerabilă provenită de la panouri solare.

BMW Group, la nivel global

BMW Group va continua să optimizeze volumurile de transport şi să extindă cota de moduri de transport cu emisii reduse şi utilizare capacităţii de transport cu vehicule noi.

Până în 2020 BMW Group va reduce consumul de energie la fabricaţie per automobil cu 45% în comparaţie cu anul 2006.

Cota de energie regenerabilă folosită în producţie a fost crescută, ca procent din totalul de energie electrică provenită de la BMW Group, la 51% în 2014, iar acest progres va continua. Obiectivul BMW Group este ca 100% din energia electrică furnizată să provină din surse regenerabile.

BMW Group se angajează ca, pe termen lung, să utilizeze 100% energie termică care nu generează emisii CO2.

Până în 2020 BMW Group va reduce consumul de apă (inclusiv procesarea apei reziduale) cu 45% per automobil produs în comparaţie cu 2006.

Automobilele BMW Group vor continua să fie reciclabile în proporţie de 95%.

Până în 2020 BMW Group va reduce emisiile Compuşilor Organici Volatili (VOC) ale fiecărui automobil cu 45% în comparaţie cu 2006.

Mai multe informații cu privire la punerea în aplicare a dezvoltării durabile la BMW Group sunt disponibile la www.bmwgroup.com/responsibility.

Washington/Paris / Bucuresti, 04.12.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *