free download 78 travel guides written by experts

BMW Group la Conferinta pentru Mediu a Natiunilor Unite 2015 de la Paris

BMW Group joacă un rol activ la Conferinţa pentru Mediu a Naţiunilor Unite 2015 (COP 21), care are loc la Paris în perioada 30 noiembrie – 11 decembrie, implicându-se în discuţii la mai multe niveluri. Compania îşi împărtăşeşte experienţa la conferinţele pentru mediu încă din 1992.

Forumul Studenţilor BMW Group

În data de 30 noiembrie, la Forumul Studenţilor BMW Group – aflat la prima sa ediţie internaţională -, studenţi din 12 ţări au discutat, cu specialişti BMW, provocările şi soluţiile pentru mobilitate urbană. Au participat studenţi ai unor universităţi din Brazilia, China, Chile, Germania, Franţa, Marea Britanie, India, Canada, Rusia, Serbia, Coreea de Sud şi SUA. Discuţiile au fost concentrate pe electromobilitate, car-sharing, condus complet automat şi servicii bazate pe IT.

Evenimentul de la Paris este cel de-al cincilea dialog la care a participat BMW Group în acest an, după dialogurile organizate de BMW Group la nivel naţional – la Berlin, Londra, Shanghai şi Seattle – cu specialişti în dezvoltare durabilă şi studenţi ai unor universităţi. Studenţii din Londra, Shanghai şi Seattle s-au alăturat omologilor lor din Paris la evenimentul din capitala Franţei.

Dr. Thomas Becker, director Afaceri Guvernamentale în cadrul BMW Group: "Finalitatea implicării noastre este conferinţa de la Paris, la finalul anului 2015. De-a lungul anului am discutat despre mobilitatea urbană cu studenţii diferitelor universităţi. Din toate aceste discuţii am primit reacţii foarte interesante. Aici, la Paris, am reunit studenţi din diferite oraşe pentru a genera un impuls suplimentar".

Ursula Mathar, director pentru Dezvoltare Durabilă şi Protecţia Mediului în cadrul BMW Group: "Credem că este important să integrăm ideile participanţilor la discuţii în procesul nostru strategic de la München. În mod constant, fiecare strategie trebuie aliniată cu aşteptările părţilor interesate. Suntem interesaţi de criticile şi informaţiile venite de la generaţia mai tânără, precum şi de opiniile specialiştilor experimentaţi în dezvoltare durabilă".

BMW Group intenţionează să continue formatul Forumul Studenţilor BMW Group pe parcursul anilor următori.

Declaraţia mediului de afaceri din SUA privind protecţia mediului

Pentru a coincide cu Conferinţa pentru Mediu a Naţiunilor Unite de la Paris, BMW Group a anunţat că se alătură declaraţiei mediului de afaceri din SUA privind protecţia mediului. Un total de 154 de companii din SUA s-au alăturat iniţiativei. Obiectivul lor comun este combaterea schimbărilor climatice prin măsuri şi pachete concrete. În acest sens, BMW Group şi-a stabilit obiective ambiţioase la nivel global şi în special pentru locaţiile sale din SUA.

Iniţiativa RE100

Cu efect imediat, BMW Group participă şi la iniţiativa RE100 a organizaţiei internaţionale non-profit Climate Group. Obiectivul iniţiativei este obţinerea unei schimbări treptate spre energii regenerabile – care de mulţi ani este un obiectiv al BMW Group. Dr. Markus Schramm, director de strategii al BMW Group: "BMW Group reduce în mod constant consumul de energie şi utilizează tot mai mult energia pe care o produce sau pe care o obţine din surse regenerabile locale. În mod activ, compania susţine extinderea energiilor sustenabile. În acest mod, putem să fim mai independenţi şi mai eficienţi".

Forumul Inovaţiilor Sustenabile 2015 şi alte evenimente

În cadrul Conferinţei pentru Mediu a Naţiunilor Unite, BMW Group participă la numeroase evenimente ce au loc la Paris. Accentul principal pentru BMW Group este pe implicarea pe fond în discuţiile de la faţa locului. Reprezentanţii de rang înalt ai companiei vor participa la diferite conferinţe şi întâlniri. Peter Schwarzenbauer, membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG, va fi unul din vorbitorii Forumului Inovaţiilor Sustenabile 2015, în care va discuta provocările şi potenţialele soluţii pentru mobilitatea urbană.

Paris/München / Bucuresti, 09.12.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *