Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

BMW Group este partener al Frieze Art Fair de la Londra

BMWBMW Group este partener al celei de-a 13-a ediţii a Frieze Art Fair, una dintre cele mai importante expoziţii de artă contemporană din lume, care are loc la Regent’s Park în perioada 14-17 octombrie 2015. De-a lungul evenimentului, BMW va prezenta "BMW Seria 7 Lounge". Pe lângă noul model BMW Seria 7, machete ale modelelor BMW Art Cars create de Andy Warhol (1979) şi César Manrique (1990) vor fi şi ele expuse. Salonul va fi punctul de ponrire pentru un tur VIP exclusiv cu ghid prin expoziţie.

În plus, vizitatorii vor avea oportunitatea de a descoperii Frieze Sounds în cadrul salonului.

Aceste instalaţii sonore vor fi disponibile şi sub formă de streamuri online prin intermediul www.friezeprojectsny.org. Trei instalaţii sonore exclusive sunt rezultatul unei creaţii comandate artiştilor Alicja Kwade, Xaviera Simmons şi Sergei Tcherepnin. Pentru al patrulea an consecutiv, Frieze Sounds a avut-o pe Cecilia Alemani drept custode. Frieze Sounds poate fi experimentat şi în modelele BMW Seria 7 în cadrul serviciului VIP shuttle exclusiv furnizat pentru Frieze London şi Frieze Masters.

Mai mult, "BMW Art Guide" va găzdui in ceai la orele după-amiezei la galeria privată DRAF (David Roberts Art Foundation). "BMW Art Guide" este prima şi singura publicaţie ce prezintă o privire de ansamblu a colecţiilor private internaţionale de artă contemporană deschise publicului.

În colaborare cu Soho House, BMW va prezenta şi "BMW Art Talk". Artistul Christian Jankowski şi directorul de programe de artă al Royal Academy, Tim Marlow, vor intra într-o discuţie aprinsă organizată la Shoreditch House. În calitate de partener global al industriei auto, BMW i colaborează cu diferite locaţii ale Soho House & Co pentru a oferi evenimente care se concentrează pe artă contemporană, inovaţie şi design.

{mosimage}

BMW Group este partener al acestei expoziţii de artă din Londra încă din 2004 şi şi-a extins această susţinere şi pentru Frieze Masters, expoziţia pentru vechi maeştri, încă de la prima ediţie organizată în 2012. Frieze Masters va fi deschisă până la 18 octombrie. În data de 13 octombrie, o serie de oaspeţi au avut ocazia de a participa la o avanpremieră exclusivă.

BMW dezvoltă parteneriate pe termen lung cu cele mai renumite expoziţii de artă din lume, printre care se numără Art Basel, Art Basel Miami Beach, Art Basel Hong Kong, Frieze Art Fair şi Frieze Masters London, Frieze New York, Paris Photo de la Paris şi Los Angeles, TEFAF Maastricht, art berlin contemporary şi Gallery Weekend Berlin.

Despre angajamentul cultural BMW

De peste 40 de ani, BMW Group a iniţiat şi s-a implicat în peste 100 de proiecte culturale la nivel mondial. Compania pune accentul principal pe implicarea de durată în arta modernă şi contemporană, pe muzica jazz şi cea clasică, precum şi pe arhitectură şi design. În 1972, trei picturi de mari dimensiuni semnate de Gerhard Richter au fost create special pentru a fi expuse în foaierul sediului central BMW Group de la München. De atunci, artişti precum Andy Warhol, Roy Lichtenstein, Olafur Eliasson, Jeff Koons, Zubin Metha, Daniel Barenboim şi Anna Netrebko au cooperat cu BMW. În plus, compania a colaborat cu arhitecţi renumiţi precum Karl Schwanzer, Zaha Hadid şi Coop Himmelb(l)au, care au realizat designul principalelor clădiri centrale sau uzine. În 2011, BMW Guggenheim Lab, o iniţiativă globală a Fundaţiei Solomon R. Guggenheim, Muzeului Guggenheim şi BMW Group, a avut premiera mondială la New York. Compania garantează libertatea absolută de creaţie în toate activităţile culturale în care este implicată – acest aspect este esenţial pentru lucrări revoluţionare la fel cum sunt inovaţiile importante pentru o afacere de succes.

În România, BMW a consolidat parteneriate de tradiţie cu Festivalul de muzică de cameră SoNoRo, Les Films de Cannes à Bucarest, Festivalul Dakino sau Anonimul, precum şi Bienala de Gravură Experimentală. La nivel naţional, partenerii BMW susţin o gamă largă de proiecte culturale, aşa cum este Festivalul de Teatru de la Sibiu.

Bucureşti/Londra/München, 14.10.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *