bucharest tech week 2021

BMW Group continuă angajamentul pentru o logistică de transport cu emisii reduse

BMW Group se alătură “Getting to Zero Coalition” înaintea Conferinţei ONU pentru Schimbările Climatice. Obiectivul: decarbonizarea transportului maritim internaţional.

Bucureşti/München. BMW Group şi-a extins angajamentul pentru o logistică de transport cât mai sustenabilă. Înaintea Conferinţei ONU pentru Schimbările Climatice (COP 25) de la Madrid şi ca parte a angajamentului companiei de a reduce suplimentar emisiile de carbon în întregul lanţ de valori, BMW Group s-a alăturat “Getting to Zero Coalition”. Obiectivul acestei iniţiative este ca, începând cu 2030, se se utilizeze flote de vase cu emisii zero. “Getting to Zero Coalition” este un parteneriat între Forumul Maritim Global, Acţiunea Prietenii Oceanului şi Forumul Economic Mondial.

“Transportul maritim este crucial pentru aprovizionarea reţelei de producţie internaţionale a BMW Group şi pentru distribuţia globală a automobilelor. Vedem iniţiativa mai multor guverne, companii şi alte părţi interesate intersectoriale «Getting to Zero Coalition» ca o ocazie unică de a minimiza continuu emisiile de carbon şi în domeniul maritim”, a accentuat Jürgen Maidl, vicepreşedinte executiv BMW Group pentru gestiunea reţelei de producţie şi a lanţului de aprovizionare. “Suntem încântaţi să fim primul producător auto care se alătură acestei coaliţii şi astfel să fim lideri ai drumului spre o dezvoltare durabilă completă.”

În prezent, transportul maritim reprezintă 50% din emisiile CO2 ale lanţului de transport al BMW Group. La nivel global, aproape 3% din totalul emisiilor de gaze de seră provin din transportul maritim- iar tendinţa este puternic ascendentă. Ca parte a “Getting to Zero Coalition”, BMW Group doreşte acum să obţină o eliminare completă a emisiilor de carbon prin utilizarea combustibililor fără emisii de carbon şi a unor noi sisteme de propulsie, precum şi prin optimizarea eficienţei energetice.

BMW i3 shipping
Prin activităţile sale ca parte a “Getting to Zero Coalition”, BMW Group continuă strategia de decarbonizăre în cadrul companiei în domeniile logisticii: pe lângă strategia de dezvoltare durabilă de-a lungul întregului lanţ de valori, abordarea globală a companiei include şi metode de producţie prietenoase cu resursele în uzinele BMW din lumea întreagă şi dezvoltări suplimentare ale mobilităţii electrice.

De exemplu, BMW Group a reuşit o reducere a consumului de resurse şi a emisiilor per automobil produs cu peste 50% din 2006. În plus, toate uzinele operate de BMW Group şi cele trei uzine ale joint-venture-ului BBA din China vor fi aprovizionare, de anul viitor, exclusiv cu energie din surse regenerabile. Uzinele BMW Group din Europa sunt aprovizionate deja cu 100% energie electrică verde încă din 2017. Prin concentrarea pe mobilitatea electrică încă dintr-o fază incipientă, BMW a devenit şi unul dintre pionierii globali ai acestei tehnologii. BMW i3 a fost un lider global în segmentul său încă din 2013. Cu un portofoliu care include în prezent 12 modele, BMW oferă cea mai vastă gamă de automobile electrificate de pe piaţă. Până în 2021, un milion de maşini electrificate ale BMW Group vor fi pe şosele. Mai mult, din 2023, compania va oferi 25 de modele electrificate, electrice şi plug-in hybrid.

BMW Group îşi reconfirmă angajamentul clar faţă de Agenda ONU 2030

Anunţul că BMW Group s-a alăturat “Getting to Zero Coalition” înaintea COP 25, care are loc în perioada 2-13 decembrie la Madrid, nu este pură coincidenţă. Conferinţa ONU pentru Schimbările Climatice şi activităţile BMW Group sunt legate de o istorie lungă de colaborări strânse. BMW Group a luat parte în mod regulat şi activ la conferinţele pentru schimbările climatice COP cu începere din 2008. Anul acesta, compania va contribui cu noi idei şi cu competenţa sa tehnică la dezvoltarea durabilă.

Accentul activităţilor va fi pe implicarea reînnoită a BMW Group ca sponsor principal al Forumului de Inovaţie Durabilă (SIF) din zilele de 10 şi 11 decembrie 2019. SIF este, de mai mulţi ani, una dintre principalele conferinţe de dezvoltare durabilă din programul vast al COP ONU, iar la ea participă principalele părţi interesate la nivel global din politică, industrie, ştiinţă şi societate, care o folosesc ca platformă pentru discuţii privind provocările dezvoltării durabile. În acest context, BMW Group va prezenta în actualele dezvoltări în mobilitatea electrică şi va demonstra modul în care tehnologiile inteligente şi digitale pot contribui la mobilitatea durabilă.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *