free download 78 travel guides written by experts

BMW Group a sărbătorit inaugurarea unei noi fabrici în Mexic

Reper pentru creştere în zona de comerţ liber NAFTA ● BMW Seria 3 va fi produs cu începere din 2019 ● Investiţie de un miliarde de dolari ● Uzina BMW Group din San Luis Potosí impune noi standarde de sustenabilitate

Bucureşti/San Luis Potosí/München. Ceremonia de inaugurare a lucrărilor a marcat începerea construcţiei noii uzine BMW Group din Mexic. Printre oaspeţii care au participat la ceremonia oficială din San Luis Potosí s-au numărat Rogelio Garza Garza (subsecretar de stat pentru industrie şi comerţ în Ministerul Industriei din Mexic), Dr. Juan Manuel Carreras López (guvernator al statului San Luis Potosí), Oliver Zipse (membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG şi responsabil pentru producţie) şi Milagros Caiña-Andree (membru al Consiliului de Administraţie al BMW AG şi responsabil pentru resurse umane şi relaţii de muncă).

Cea mai nouă uzină BMW Group cu tehnologii de ultimă oră

Membru al Consiliului de Administraţie cu responsabilităţi privind producţia, Oliver Zipse consideră că noua uzină din San Luis Potosí va fi o locaţie specială: “Toate cunoştinţele şi capacităţile BMW Group vor fi prezente la noua noastră uzină din Mexic. Sistemul de producţie ce va fi realizat aici va fi un lider în ceea ce priveşte productivitatea şi sustenabilitatea, datorită utilizării tehnologiilor inovatoare. Sunt încântat că lansăm această uzină BMW Group inovatoare”. Responsabilă pentru resurse umane în cadrul Consiliului de Administraţie, Milagros Caiña-Andree a subliniat rolul BMW Group ca angajator: “Succesul nostru depinde mai ales de oamenii care lucrează pentru noi. Calităţile lor creează produsele noastre. Ei formează o bază solidă pentru noua uzină BMW din San Luis Potosí. Din acest motiv, este important pentru noi să fim un angajator atractiv, să inspirăm pasiunea pentru BMW Group în rândul angajaţilor, să le încurajăm ambiţia şi să le dezvoltăm talentele”. Guvernatorul Juan Manuel Carreras López a comentat: “BMW Group este un partener important pentru statul nostru şi va contribui la dezvoltarea suplimentară a industriei în regiune. San Luis Potosi este un stat atractiv pentru industria auto prin lucrătorii experimentaţi, locaţia interesantă din punct de vedere logistic şi infrastructura necesară pentru dezvoltarea unor proiecte de acest gen. În San Luis Potosi, suntem pregătiţi să susţinem industria”.

Începerea producţiei BMW Seria 3 Sedan, planificată pentru 2019

San Luis Potosí va construi cea mai bine vândută gamă de modele a mărcii BMW, BMW Seria 3 Sedan. Pentru mai bine de 40 de ani dintre cei 100 trecuţi de la fondarea companiei, emblematicul BMW Seria 3 a fost sufletul mărcii şi a impus reperele în ceea ce priveşte performanţele dinamice, eficienţa şi designul.

Uzina din San Luis Potosí va echilibra şi capacitatea de producţie a uzinei BMW Group din Rosslyn (Africa de Sud), care în viitor va produce noul BMW X3 în locul BMW Seria 3.

Începerea producţiei este prevăzută pentru 2019, cu o capacitate anuală de producţie de până la 150.000 de unităţi. BMW Group investeşte aproximativ un miliard de dolari în noua uzină şi creează cel puţin 1.500 de noi locuri de muncă. Decizia de a amplasa uzina în San Luis Potosí s-a bazat pe criterii precum reţeaua vastă de furnizori şi forţa de muncă locală cu înaltă calificare, precum şi infrastructura tehnică şi socială.

Uzina mexicană va stabili noi standarde

Uzina BMW Group din San Luis Potosí va fi una completă – va cuprinde ateliere de caroserii, vopsitorie şi asamblare -, caracterizată printr-un sistem inovator de producţie şi standarde vaste de sustenabilitate. Din primul an integral de producţie, uzina va fi cea mai eficientă locaţie de producţie a BMW Group, la nivel mondial, din punct de vedere al resurselor.

De exemplu, utilizarea surselor de energie regenerabilă asigură că uzinei i se furnizează 100% electricitate fără emisii CO2. Cea mai mare parte a energiei electrice provine de la un sistem solar aflat pe terenul uzinei.

Utilizarea responsabilă a resurselor de apă este un obiectiv special de dezvoltare durabilă la San Luis Potosí. Facilitatea va avea cel mai redus consum de apă per automobil produs din întreaga reţea de producţie. Aici va fi prima secţie de vopsitorie a BMW Group care nu va produce ape reziduale din proces. Apa necesară pentru procesul de vopsire este recondiţionată şi reciclată.

BMW Group se bazează exclusiv pe planurile 3D digitale atât pentru construcţia clădirilor , cât şi pentru instalarea echipamentelor în uzină. În timpul fiecărei faze de construcţie, arhitecţii introduc informaţii specifice, precum locaţia, dimensiunile sau data de finalizării în modelele digitale. Tehnologia de scanare 3D digitală este folosită în premieră pentru etapa de configurare. Combinaţia acestor două tehnologii permite analizarea în timp real a progresului construcţiei şi modificări rentabile şi, totodată, oferă BMW Group o fiabilitate constantă a planificării.

Uzina va beneficia de experienţa din cadrul reţelei de producţie

Totul este pregătit pentru începerea producţiei: 25 de tineri ingineri de mecatronică şi-au început pregătirea în septembrie 2015. Anul acesta, în cooperare cu facultăţile tehnice locale, vor fi lansate programe similare pentru specialişti în mecanică de producţie şi mecatronică auto. Mexico are un concept de pregătire în legătură cu locul de muncă bazat pe modelul german.

Uzina din San Luis Potosí va beneficia de experienţa din cadrul reţelei de producţie a BMW Group. Uzinele din München şi Spartanburg şi-au demonstrat punctele forte prin contribuţia adusă la configurarea facilităţii mexicane. Uzina din München va servi ca uzină principală pentru formare şi pregătire şi va instrui peste 500 de angajaţi mexicani până în 2019. “Programul de pregătire pentru viitorii angajaţi este un element fundamental pentru noi. Noua uzină va stabili standarde internaţionale prin tehnologiile inovatoare şi producţia cu economie de resurse”, a explicat Hermann Bohrer, directorul uzinei BMW Group din San Luis Potosí.

BMW Group stabileşte direcţia pentru creştere continuă în regiunea NAFTA

Reţeaua de producţie a BMW Group cuprinde 31 de locaţii în 14 ţări de pe patru continente. Expansiunea reţelei sale internaţionale de producţie a urmărit mereu creşterea în pieţe de pe mapamond. În acest fel, BMW Group îşi asigură o reţea internaţională de producţie care este foarte eficientă şi flexibilă cu o distribuţie echilibrată a creării de valoare între Europa, Asia şi America. Ţinând cont de acest aspect, Mexic este un nou pilon în strategia de creştere a BMW Group. Ţara este membru al zonei de comerţ liber NAFTA, alături de Canada şi SUA, şi a încheiat acorduri de liber schimb cu Uniunea Europeană şi ţările MERCOSUR, ceea ce uşurează exportul de automobile şi importul de piese de la furnizori.

America de Nord este una dintre cele mai importante pieţe de creştere pentru BMW Group. Până la finalul anului 2016, compania va investi un miliard de dolari în extinderea uzinei americane din Spartanburg pentru a ajunge la o capacitate de producţie de 450.000 de unităţi. În 2015, uzina specializată în modele BMW X a devenit cea mai mare din reţeaua de producţie a BMW Group. Această extindere vine ca reacţie la cererea mare la nivel global pentru modelele BMW X. În viitor, la Spartanburg va fi produs noul BMW X7. Prin Spartanburg şi San Luis Potosí, BMW Group va avea capacităţi complete de producţie în locaţii importante din America de Nord.

BMW Group în Mexic

Din 1994, BMW Group a operat o companie locală de vânzări în Mexic, iar în 2015 a vândut 17.475 de automobile (12.170 BMW şi 5.305 MINI) – o creştere de peste 17% faţă de anul precedent. În aceeaşi perioadă, vânzările de motociclete au fost de 2.615 unităţi (+15,2% faţă de 2014).

În 2008, BMW Group a deschis reţeaua de achiziţii şi furnizorii din Mexico. Din acel moment, BMW Group a menţinut o relaţie strânsă cu furnizorii săi din Mexic, American de Nord şi cea Centrală. Anul trecut, BMW Group a cumpărat produse cu o valoare de peste 2,5 miliarde de dolari de la furnizorii mexicani. Aceasta reprezintă o creştere de aproape 18% faţă de anul anterior. Pe termen lung, reţeaua de achiziţie şi furnizori din Mexic va fi condusă din San Luis Potosí.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *