free download 78 travel guides written by experts

BMW Group a primit o comanda de 240 000 motoare diesel pentru vehiculele de politie in SUA

BMW Group a primit o comandă majoră din partea constructorului de vehicule de poliţie americane, Carbon Motors Corp., pentru a furniza peste 240.000 de motoare diesel. Ian Robertson, membru al Consiliului Director BMW AG, responsabil pentru vânzări şi marketing, şi William Santana Li, preşedinte şi director executiv al Carbon Motors Corp., au semnat contractul în cadrul unei ceremonii ce a avut loc la Washington, D.C. Acordul prevede livrarea de propulsoare diesel cu şase cilindri dispuşi în linie, alături de sistemul de răcire şi de evacuare a gazelor şi de transmisia automată.

Ian Robertson: "Avem plăcerea de a anunţa extinderea afacerii noastre de vânzare a propulsoarelor, ca parte a strategiei Number ONE pe care o pune în aplicare compania noastră. Acordul de astăzi cu Carbon Motors marchează o nouă etapă importantă de-a lungul acestui traseu – iar altele vor urma". Robertson a continuat: "Suntem încântaţi să susţinem Carbon Motors Corp. cu experienţa noastră în domeniul motoarelor. Motoarele diesel produse de BMW Group au un avantaj clar faţă de concurenţă atunci când vine vorba de consumul de combustibil, emisii şi performanţe. În acest fel, în anii viitori, vom contribui şi la reducerea consumului de combustibil şi a emisiilor CO2 cu până la 40 de procente în rândul unei flote de peste 240.000 de vehicule care contribuie la respectarea legii în SUA".

Carbon Motors Corp. a fost fondată în 2003 şi este primul producător din lume de vehicule destinate special pentru poliţie şi autorităţi. "În BMW Group am găsit un partener de încredere care operează cu succes pe piaţa americană de mai bine de 20 de ani", a declarat Li. "Sistemul de transmisie BMW Group face posibilă adaptarea nevoilor din timpul misiunilor critice pentru respectarea legilor SUA la performanţe, eficienţă şi dinamică. Eficienţa motoarelor diesel BMW va avea beneficii nu numai pentru mediu, ci şi pentru plătitorii de taxe din Statele Unite, datorită costurilor reduse de întreţinere a flotei", a adăugat Li.

Performanţe mai mari combinate cu un consum mai mic şi emisii mai scăzute – acestea este sloganul tehnologiei BMW EfficientDynamics, care se află în dotarea standard a peste 1,6 milioane de automobile produse şi vândute de companie cu începere din 2007. Îmbunătăţirile permanente la motoarele diesel joacă de asemenea un rol important în cadrul acestui program.

În ultimii ani propulsoarele diesel BMW au dominat categoriile respective în cadrul renumitei competiţii "Premiul Motorul Internaţional al Anului". În 2009, BMW Group a vândut, în întreaga lume, aproximativ 498.000 de automobile cu motorizare diesel – aproape 39% din întregul volum de vânzări, de 1,286 milioane de unităţi. În Europa, majoritatea clienţilor BMW şi MINI au optat pentru motoare diesel în 2009 – 63% din cele peste 761.000 de automobile livrate în Europa sunt echipate cu acest tip de transmisie. De asemenea, motorizarea diesel devine din ce în ce mai importantă şi în SUA, unde două modele pe motorină, BMW X5 xDrive 35d şi BMW 335d Sedan, sunt disponibile din luna decembrie 2008. Diesel a acaparat 17% din vânzările modelului X5 pentru anul 2009. În acelaşi timp, aproape unul din trei automobile BMW X5 vândute în SUA are un motor diesel cu şase cilindri dispuşi în linie. Aici, BMW X5 este cel mai bine vândut model diesel în segmentul premium.

Dezvoltarea şi construcţia motoarelor este una din valorile de bază ale BMW Group şi este parte a moştenirii companiei de la fondarea sa în 1916. Astăzi, BMW Group are o reţea solidă ce numără 24 de facilităţi de producţie în 13 ţări, inclusiv trei fabrici pentru motoare la Steyr (Austria), München (Germania) şi Hams Hall (Marea Britanie).

Bucuresti, 24.03.2010

{mosloadposition user9}

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *