free download 78 travel guides written by experts

Designerii fashion Felder Felder au prezentat o rochie sustenabilă din carbon pentru a 10-a aniversarea a afacerii lor

Gemenele germane Daniela şi Annette Felder, designeri rezidenţi în Londra ai brandului Felder Felder, au sărbătorit a zecea aniversare a mărcii lor prin prezentarea unei colecţii care include ţesături reciclate şi sustenabile.

Piesa de rezistenţă a colecţiei este “Carbon Dress”, inspirată de BMW i şi creată prin utilizarea fibrei de carbon de la programul de automobile electrice şi hybrid plug-in al BMW i.

Materialul de carbon reprezintă până la 97% din rochia scurtă, cu detalii franjurate, de culoare gri metalizat, a cărei producţie a necesitat peste 100 de ore de muncă. Textura unică şi luciul materialului oferă o finisare futuristă, care rămâne uşoară şi rezistentă, dare oferă o experienţă tactilă unică în comparaţie cu alte ţesături din lumea modei. Datorită tuturor acestora, dar şi croielii, rochia este atracţia principală a colecţiei.

Materialul integral sustenabil, care încă nu este pe deplin disponibil în cantităţi mari pentru industria modei, a fost creat în acelaşi loc unde se produce fibra de carbon pentru inovatoarele modele BMW i.

Daniela şi Annette Felder au comentat: “Ţesăturile din carbon sunt fascinante şi diferite de orice altceva am folosit anterior – suntem onorate că ni s-a permis accesul la ele înaintea oricui altcuiva. Fibra ţesăturii ne-a permis mai multe din punct de vedere al designului şi să forţăm limitele modei sustenabile. Materialul adaugă o structură uimitoare, iar carbonul arată foarte bine sub formă de franjuri. Suntem nerăbdătoare să prezentăm tuturor colecţia”.

Colecţia mai largă, în stilul rock’n’roll emblematic pentru brand, include motive electrice flash şi piese de îmbrăcăminte refolosite din munca lor din ultimul deceniu. Daniela şi Annette Felder au prezentat personal această colecţie aniversară în cadrul unei cine VIP exclusive şi în cerc restrâns ce a avut loc vineri, 16 septembrie, la Londra.

Aceasta este al doilea an când Felder Felder a colaborat cu pionierii automobilelor electrice, BMW i, pentru a crea o colecţie mai ecologică.

Despre Felder Felder
Născute în Germania, dar stabilite la Londra, Dani şi Annette Felder şi-au lansat brandul omonim FELDER FELDER în 2007, după ce au absolvit prestigioasa instituţie Central Saint Martins. Colecţia lor a primit numeroase recenzii pozitive şi imediat a impus FELDER FELDER ca unul din numele importante pe scena modei londoneze. Surorile şi-au prezentat colecţiile în cadrul Săptămânii Modei de la Londra şi, în calitate de ambasadori ai brandului propriu, au fost juraţi ai Germany’s Next Top Model, concurs organizat de Heidi Klum, dar au avut apariţii şi la The City de la MTV. www.felderfelder.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *