free download 78 travel guides written by experts

BMW este primul client al companiei SB LiMotive, joint venture-ul dintre Samsung si Bosch

SB LiMotive – joint venture-ul dintre Samsung SDI şi Bosch – anunţă că  va livra celule de acumulator litiu-ion companiei BMW. Acestea vor fi integrate de constructorul german în automobilele electrice, proiectul de dezvoltare purtând numele de  „Megacity Vehicle“. Automobilele nepoluante  vor intra în producţia de serie în prima jumătate a deceniului următor.

„SB LiMotive este funizorul care ne oferă cea mai bună tehnologie existentă, combinând competenţa germană din sfera auto, cu know-how-ul corean în domeniul acumulatorilor. Decizia reprezintă un punct foarte important în procesul de trecere la producţia de serie a  automobilului viitorului – “Megacity Vehicle”. Acumulatorul reprezintă pentru fiecare automobil cu propulsie electrică o componentă cheie – de el depinzând autonomia şi performanţele sale“, argumentează decizia luată de BMW, Norbert Reithofer, preşedintele companiei BMW AG.

„Acest succes se datorează eforturilor făcute de SB LiMotive pentru a intra pe piaţă cu tehnologii inovative şi competitive, încă din primul său an de activitate”, explică Franz Fehrenbach, preşedintele consiliului de conducere Robert Bosch GmbH. Soon Taek Kim, CEO al Samsung SDI, a adăugat: „Câştigarea acestui proiect reprezintă un pas important făcut de SB LiMotive în procesul de consolidare a poziţiei sale pe piaţa automobilelor cu propulsie electrică.“

„Până în anul 2013 vom investi aproape 500 de milioane USD pentru dezvoltarea acumulatorilor şi a sistemelor litiu-ion destinate automobilelor hibrid şi cu propulsie electrică“, a declarat Young Woo Park, preşedintele SB LiMotive.

Dr. Joachim Fetzer, vicepreşedintele executiv al SB LiMotive, a afirmat că: „Scopul nostru este de a ne consacra la nivel mondial drept principalul furnizor de celule de acumulator şi sisteme. Anticipăm pentru anul 2020 faptul că, din circa 100 de milioane de autovehicule noi produse, aproximativ trei milioane vor fi automobile cu propulsie electrică şi plug-in hibrid, iar şase milioane vor fi automobile hibrid.“

Unul dintre principalele motive pentru care BMW a optat pentru achiziţia tehnologiei acumulatorilor litiu-ion de la SB LiMotive, a fost unirea know-how-ului ambelor companii − Bosch şi Samsung SDI. Samsung SDI contribuie la acest parteneriat cu experienţa sa în producţia de serie şi în cea a celulelor de acumulatori litiu-ion, precum şi cu supremaţia sa în domeniul inovaţiei şi cercetării tehnologiei litiu-ion. Compania produce deja pentru întreaga industrie de aparate electronice, diferite modele de acumulatori (precum cele pentru laptop-uri, telefoane mobile şi scule electrice). Bosch pune la dispoziţie know-how-ul său pentru integrarea tehnologiei litiu-ion în întregul concept al automobilului. În ceea ce priveşte producţia sistemelor de propulsie hibrid şi electric, Bosch are o vastă experienţă în domeniile electronicii de putere, a motoarelor electrice şi a transmisiei. În plus, Bosch a fost primul producător care a produs scule electrice cu acumulator litiu-ion.

Bucuresti, 11.08.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *