metalshow

BMW ConnectedDrive la IFA 2015, expozitia dedicata electronicelor de consum de la Berlin

BMW este unul dintre lideri industriei auto în ceea ce priveşte realizarea unei conexiuni între conducători, automobile şi mediul înconjurător. Compania reuneşte gama sa de servicii inteligente sub umbrela BMW ConnectedDrive. Cu ocazia ediţiei 2015 a expoziţiei IFA ce are loc la Berlin (4-9 septembrie 2015), unul dintre cele mai importante târguri dedicate electronicelor de consum şi electrocasnicelor, BMW prezintă noi soluţii pentru "automobilul conectat".

• Premieră: utilizarea aplicaţiilor de la Deutsche Telekom şi Samsung pentru a opera, din BMW i3, funcţii din interiorul caselor inteligente
• Integrarea aplicaţiilor pentru smartphone-urile Apple iOS şi Android
• Aplicaţia BMW i Remote pentru noul smartwatch Samsung Galaxy Gear S2
• Noua aplicaţie n-tv disponibilă deja în automobil
• Noi puncte de prindere a camerelor GoPro pe automobilele BMW

Unul din punctele prioritare ale companiei în cadrul IFA este un set de aplicaţii, concepute să opereze funcţiile din interiorul caselor inteligente. Aplicaţia Smart Home de la Deutsche Telekom este o aplicaţie bazată pe Apple iOS, care poate fi integrată într-un BMW i3 sau orice alt model cu servicii BMW ConnectedDrive – aşa cum poate aplicaţia Samsung SmartThings, dezvoltată pentru dispozitivele Android, prezentată la IFA 2015 ca aplicaţie în curs de dezvoltare. BMW va asigura pentru ambele aplicaţii premiera mondială în automobil, demonstrând încă o dată că este unul din pionierii integrării aplicaţiilor de smartphone şi a utilizării acestora în automobil. Ambele aplicaţii Smart Home permit utilizatorilor să controleze funcţiile din interiorul casei, precum încălzirea, din automobil. Utilizatorii pot verifica, atunci când se deplasează, dacă geamurile şi uşile sunt blocate sau dacă alarma antifurt este activată. Datorită integrării, utilizatorii sunt notificaţi pe bordul automobilului în cazul unor scurgeri de apă sau al unei pătrunderi prin efracţie. Asemenea aplicaţiei pentru ştiri n-tv – o altă apariţie nouă -, aceste aplicaţii pentru case inteligente pot fi operate prin intermediul controlerului iDrive şi pot fi vizualizate pe display-ul central.

Noi accesorii şi inovaţii de mare viteză

Aplicaţia GoPro pentru operarea camerelor video poate fi şi ea operată din interiorul unui BMW şi este prezentată la standul GoPro (Pavilionul 3.2/201). Suporturile şi sistemele de prindere concepute special pentru automobilele BMW sunt disponibile pentru camerele GoPro în gama de accesorii BMW originale şi permit realizarea fotografiilor şi videoclipurilor perfecte chiar şi în situaţii extreme de condus, cum ar fi pe circuit.

Atenţia pe care BMW o acordă inovaţiilor din industria de entertainment este demonstrată de utilizarea noului smartwatch Samsung Galaxy Gear S2 pentru operarea funcţiilor unui BMW i3. Utilizatorii pot monitoriza încărcarea bateriei sau pot vedea autonomia de operare prin gadgetul de la mână. Inovatoarele BMW i3 şi BMW i8 pot fi conduse virtual la standul Samsung (CityCube, Pavilionul B/101). Mai mult, Samsung Gear VR Innovator Edition pentru ochelarii de date S6 oferă impresii uimitor de realiste ale condusului modelelor BMW i.

Interfaţa BMW deschide accesul către o multitudine de aplicaţii

BMW are o poziţie de avangardă în ceea ce priveşte integrarea în automobil, prin intermediul interfeţei inteligente, a aplicaţiilor third-party noi şi inovatoare. Pentru aceasta, BMW ConnectedDrive oferă propria interfaţă A4A (Apps for Automotive / aplicaţii pentru automobile), o dezvoltare internă care permite atât modelelor actuale, cât şi celor viitoare să fie actualizate, în orice moment, cu cele mai noi aplicaţii. Aceasta face ca toate modelele BMW să se bucure de un grad înalt de flexibilitate şi să poată ţine ritmul cu dezvoltările viitoare.

Aplicaţii Smart Home, operate din BMW i3

La ediţia de anul trecut a IFA, BMW a utilizat o aplicaţie de cercetare pentru a demonstra cum pot fi operate, dintr-un automobil, funcţiile din interiorul unei clădiri. Anul acesta, la standul Deutsche Telekom (Pavilionul 21a/101), BMW prezintă integrarea aplicaţiei Smart Home (gata pentru a fi utilizată de clienţi), disponibilă acum în AppStore pentru dispozitivele cu sistem de operare iOS. Odată ce un iPhone cu aplicaţia instalată este conectat la automobil prin intermediul interfeţei USB, controlerul iDrive poate fi utilizat pentru activarea dispozitivelor electrice din casele conectate (aşa cum este, de exemplu, aprinderea luminilor). De asemenea, aceste funcţii pot fi şi automatizate.

De exemplu, anumite setări din casă – precum temperatura camerei – pot fi activate automat când adresa este introdusă în sistemul de navigaţie. Acesta nu este doar un element de confort, ci poate contribui şi la eficienţa energetică.

La standul Samsung, o altă aplicaţie Smart Home – aplicaţie de cercetare SmartThings – este integrată în BMW i3. De asemenea, permite operarea funcţiilor din casele inteligente, precum asigurarea automată a uşilor sau ajustarea temperaturii când se pleacă de acasă.

Aplicaţia BMW i Remote pentru Samsung Galaxy Gear S2 îşi sărbătoreşte premiera

BMW i3 şi BMW i8 utilizează un card SIM integrat pentru a furniza conectivitate extinsă între conducători, automobilelor lor şi mediul înconjurător. Acest card SIM permite utilizatorilor să apeleze şi să opereze funcţii de la distanţă, facilitate dezvăluită în premieră odată cu prezentarea unui BMW i3 ce utilizează aplicaţia BMW i Remote pentru smartphone. În cadrul IFA 2014, BMW a prezentat, ca premieră mondială, aplicaţia BMW i Remote pentru smartwatchul Samsung Galaxy Gear. Aceasta a permis verificarea nivelului de încărcare a acumulatorului şi afişarea autonomiei automobilului. În acelaşi timp a permis operarea funcţiei de navigaţie a automobilului, inclusiv cu soluţii intermodale (cu folosirea mijloacelor de transport în comun), o altă premieră mondială absolută.

O aplicaţie de cercetare prezentată la standul Samsung din cadrul IFA 2015 conectează un BMW i3 la cea mai recentă generaţie a smartwatchurilor Samsung prin intermediul aplicaţiei BMW i Remote. Samsung Galaxy Gear S2 funcţionează cu cea mai nouă versiune a sistemului de operare Android. Utilizatorii care poartă un smartwatch pot accesa funcţiile importante ale automobilului, precum nivelul de încărcare a bateriei sau autonomia, fără a fi nevoie să acceseze telefonul mobil sincronizat.

Noua aplicaţie n-tv: ştiri rapide, bine informate şi complete

n-tv este cel mai important canal TV de ştiri din Germania şi este specializat în furnizarea non-stop de reportaje din domeniile politicii, afacerilor, sportului şi pe teme sociale. Informaţiile de ultim moment de pe pieţele de capital reprezintă un punct central recunoscut al reportajelor n-tv. Jurnaliştii n-tv au oferit deja un serviciu de ştiri compact, sub forma fişierelor audio, prin intermediul aplicaţiei de smartphone a canalului (disponibilă gratuit în AppStore). Ştirile erau citite de un cititor de ştiri profesional, care, la un moment dat, furniza un sumar al celor mai importante evoluţii. Acum, noua aplicaţie n-tv oferă utilizatorilor acces la ştiri în întregime. Aplicaţia este integrată într-un BMW i3 la standul n-tv din Pavilionul 6.2 B, iar ştirile sunt redate prin sistemul audio al automobilului.

Ca toate celelalte aplicaţii disponibile în automobilele BMW, aplicaţia n-tv este certificată de BMW. Poate fi accesată imediat ce smartphone-ul utilizatorului este conectat la automobil prin intermediul adaptorului snap-in sau a cablului USB. Aplicaţia poate fi selectată din meniul BMW ConnectedDrive, vizualizată pe display-ul central şi operată cu ajutorul controlerului iDrive.

Sisteme de prindere pentru camerele GoPro

Camerele GoPro sunt compacte şi robuste, ceea ce face uşoară capturarea de fotografii captivante şi conţinut video. Camerele robuste au devenit o soluţie adoptată de oameni la scară largă pentru a se surprinde când îşi practică pasiunile, oricare ar fi acestea. Cu aplicaţia GoPro gratuită pentru smartphone, utilizatorii îşi pot controla camerele GoPro într-o manieră intuitivă. De exemplu, pot fi selectate opţiuni precum modul de înregistrare video sau foto. BMW ConnectedDrive, prin aplicaţia GoPro pentru iOS, permite, de asemenea, operarea camerelor cu ajutorul controlerului iDrive dintr-un BMW, alături de afişarea imaginilor pe display-ul central. La standul GoPro din cadrul IFA 2015, un BMW M6 MotoGP Safety Car este utilizat pentru a prezenta, cu ajutorul accesoriilor BMW originale, soluţii de fixare a camerelor pe un BMW pentru cel mai bun efect posibil. M Performance Track Fix susţine camera în afara caroseriei, în timp ce punctele de fixare din interior din sistemul Travel & Comfort asigură cadre perfecte atunci când automobilul este condus la limita sa dinamică – cum ar fi pe circuit.

Bucuresti, 07.09.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *