free download 78 travel guides written by experts

BMW Art Journey trimite artistii in calatorii pentru descoperiri creative

BMW şi Art Basel sunt parteneri într-o nouă colaborare globală pentru susţinerea artiştilor în dezvoltare

Cu începere din 2015, Art Basel şi BMW vor susţine artişti în dezvoltare prin acordarea BMW Art Journey, ceea ce le va permite să efectueze călătorii de descoperire creativă. Funcţionând ca studio mobil, BMW Art Journey poate purta artiştii aproape oriunde în lume – pentru a efectua cercetări, pentru a-şi face contacte noi şi pentru a crea noi opere.

Artistul propune călătoria. Artistul porneşte în călătorie. Artistul reflectă asupra călătoriei. Inspiraţi de călătorii şi având variante potenţial infinite privind locurile şi experienţele, întâlnirile şi destinaţiile, artiştii vor avea şansa de a dezvolta idei noi, de a descoperi noi teme şi de a-şi imagina noi proiecte creative.

Cei care vor expune în secţiunile pentru artişti în afirmare din cadrul Art Basel Miami Beach şi Hong Kong sunt eligibili pentru BMW Art Journey. Distincţia va fi acordată, de două ori pe an, unuia din artiştii care expun în fiecare dintre cele două evenimente. Două jurii internaţionale formate din specialişti – unul pentru Hong Kong şi unul pentru Miami Beach – vor alcătui o listă scurtă cu trei candidaţi per sector şi îi vor invita pe aceştia să facă propuneri pentru călătorii. Apoi, în cea de-a doua rundă de jurizare, câte un artist din fiecare listă scurtă va intra în programul BMW Art Journey. Artistul ales din secţiunea Discoveries a evenimentului Art Basel din Hong Kong, care va avea loc în martie 2015, va fi anunţat în vara anului 2015. Artistul selecţionat din secţiunea Positions a Art Basel din Miami Beach, organizat în decembrie 2015, va fi anunţat la începutul anului 2016.

Membrii juriului pentru Hong Kong (prima selecţie, martie 2015) sunt:
Richard Armstrong (directorul Muzeului Solomon R. Guggenheim, New York)
Claire Hsu (directorul Asia Art Archive/Arhiva de Artă a Asiei, Hong Kong)
Matthias Mühling (directorul Städtische Galerie im Lenbachhaus /Galeria Municipală din Lenbachhaus, München).

Membrii juriului pentru Miami Beach (prima selecţie, decembrie 2015) sunt:
Juan Gaitán (curator stabilit în Mexico City)
Massimiliano Gioni (director artistic New Museum, New York City)
Gabriele Horn (directorul Institutului KW pentru Artă Contemporană, Berlin)
Victoria Noorthoorn (directorul Muzeului de Artă Modernă, Buenos Aires)
Bisi Silva (directorul Centrului pentru Artă Contemporană, Lagos).

Călătoriile vor fi documentate şi împărtăşite publicului în publicaţii, precum şi în mediile digitale şi de socializare. Acolo unde este posibil, BMW va coopera cu artiştii pentru ca aceştia să prezinte publicului noile lucrări sau publicaţiile care pot deriva din experienţa BMW Art Journey sau pentru a-i ajuta să intre în contact, pe traseul călătoriei, cu alţi artişti, organizaţii de artă şi entităţi locale din lumea artei.

"De peste 40 de ani, BMW s-a implicat – la nivel mondial – în artă prin sute de iniţiative pe termen lung", a declarat Ludwig Willisch, preşedinte şi director executiv BMW of North America. "Acum, extindem aceste eforturi pentru a contribui mai direct la practica artei contemporane. BMW Art Journey este un exemplu foarte bun de cum putem face ceva semnificativ în beneficiul artiştilor din prezent. Suntem încrezători că această iniţiativă va permite artiştilor aleşi să-şi lărgească orizonturile şi să-şi ducă activitatea spre noi teritorii creative. În acelaşi timp, vedem acest proiect ca un alt pas important în parteneriatul pe termen lung cu Art Basel."

"Suntem încântaţi să colaborăm cu BMW, un partener de lungă durată pentru noi, la acest proiect nou", a declarat directorul Art Basel, Marc Spiegler. "BMW Art Journey va permite artiştilor în dezvoltare, din secţiunile Positions şi Discoveries ale evenimentelor noastre, să meargă în călătorii care le vor alimenta practica în viitor – aşa că sunt nerbădator să văd unde vor merge artiştii şi cu ce se vor întoarce."

Prin recunoaşterea şi susţinerea activităţii unora dintre cei mai realizaţi artişti din prezent, BMW Art Journey este cel mai nou proiect cultural dintr-o gamă largă pentru BMW.

Miami / Bucuresti, 03.12.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *