free download 78 travel guides written by experts

BMW a prezentat scaunul cu rotile pentru curse al Team USA

pentru Jocurile Paralimpice 2016 de la Rio

Pentru a sărbători cele 100 de zile rămase până la deschiderea Jocurilor Olimpice de la Rio, BMW a prezentat un nou proiect tehnologic care susţine participareaTeam USA.

Bucureşti/Woodcliff Lake. BMW of North America, partener oficial de mobilitate al Comitetului Olimpic din SUA (USOC), a prezentat noul scaun cu rotile pentru competiţii ce a fost conceput pentru echipa paralimpică de atletism a SUA. Designerii BMW au avut o strânsă colaborare cu sportivii şi antrenorii Team USA pentru a concepe şi a dezvolta scaunul cu rotile pentru curse, al cărui debut competiţional va fi la Jocurile Paralimpice 2016 de la Rio.

Dezvoltat de designeri şi ingineri de clasă mondială, noul scaun cu rotile pentru competiţii se bazează pe estetica şi tehnologia pe care le regăsim şi în designul automobilelor constructorului. Cuprinzând competenţele şi principiile de bază ale BMW, scaunul cu rotile dispune de eficienţă aerodinamică modernizată, materiale cu fibră de carbon, o regândire completă a şasiului şi o abordare personalizată pentru a se potrivi fiecărui sportiv.

“Să lucrăm la acest proiect a fost o experienţă plină de satisfacţii pentru echipa mea şi suntem mândri de ceea ce am putut realiza în ultimul an şi jumătate cu aceşti sportivi şi antrenorii lor”, a declarat Brad Cracchiola, director adjunct BMW Group DesignWorks. “De la accesorii, până la analiza datelor şi testele în timp real, am avut şansa unică de a construi un dispozitiv pentru curse complet personalizat. Suntem nerăbdători să finalizăm produsul şi să vedem Team USA în competiţie.”

“Parteneriatul nostru cu Team USA de-a lungul ultimilor şase ani a fost o experienţă remarcabilă, dar satisfacţia cea mai mare a venit din colaborarea directă cu sportivii noştri”, a declarat Trudy Hardy, vicepreşedinte de marketing BMW of North America. “Devotamentul lor faţă de sport şi fani este fără precedent şi, în calitate de companie dedicată performanţelor şi mobilităţii, acesta a fost un proiect în care ne-am simţit foarte bine şi suntem onoraţi să facem parte din el.”

Cu ajutorul sportivilor Team USA, BMW va lucra în lunile următoare, până la începerea Jocurilor Paralimpice, pentru continua ajustare şi îmbunătăţire a scaunului cu rotile. Flota finală de scaune cu rotile pentru Jocurile Paralimpice 2016 de la Rio este programată să fie livrată sportivilor de atletism din echipa paralimpică a SUA în cursul acestei veri.

BMW a pus în aplicare resursele sale pentru evoluţia obiectivelor de pregătire şi performanţă ale Team USA încă de la momentul în care a devenit sponsor în 2010. Scaunul cu rotile BMW este al patrulea proiect de transfer tehnologic al companiei, ce a urmat bobului de două persoane cu ajutorul căruia Team USA a stopat o pauză de 62 de ani în câştigarea vreunei medalii la Jocurile Olimpice de Iarnă 2014 de la Sochi. Pentru a afla mai multe despre parteneriatul BMW cu Comitetul Olimpic al SUA (USOC) şi federaţiile americane de bob şi skeleton, nataţie, atletism, golf şi atletism paralimpic, vizitaţi www.bmwusanews.com.

Prin Alexandro Zanardi ca ambasador al mărcii, BMW a construit o legătură specială cu sporturile paralimpice. Pilotul italian are un pilot cu palmares redutabil, cu experienţă în Formula 1 şi campion IndyCar (CART), eroul unei reveniri fără precedent în sporturile cu motor după accidentul din 2001 în urma căruia şi-a pierdut ambele picioare. Zanardi a reuşit să câştige curse în Campionatul Mondial de Turisme (FIA WTCC) şi apoi titluri mondiale şi medalii de aur pentru handbike la Jocurile Paralimpice de la Londra din 2012. În 2016, la Rio, Zanardi va concura pentru a-şi apăra titlurile obţinute.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *