Baby Boom Show 2022
Shadow

BMI România contribuie activ la plantarea și protejarea pădurilor din România

BMI România Sisteme de Învelitori, lider în rândul producătorilor de sisteme complete de acoperișuri plane și înclinate, se alătură inițiativelor naționale de împădurire, într-un parteneriat cu asociația “Plantăm fapte bune în România”.

În cadrul acțiunii comune derulate la sfârșitul lunii noiembrie, BMI România a plantat 1000 de puieți de molid și larice, în localitatea Cristian din județul Sibiu, pe un teren în fond forestier, aparținând Ocolului Silvic Cindrel.

“Prin natura activității noastre, nu avem altă cale decât cea de a construi durabil. Este o misiune asumată. Pentru că, doar ținând cont de aspectele importante ale vieții dar și de latura umană, vom reuși să construim sustenabil afacerile în viitor. Convingerea mea este că avem o responsabilitate comună de a proteja natura, atât pentru noi cât și pentru generațiile viitoare. Aș numi-o un viitor mai verde, adică un mediu mai sănătos clădit prin acțiuni responsabile. Orice acțiune de plantare își aduce contribuția la îmbunătățirea calității aerului și la diminuarea poluării. Aceasta acțiune reprezintă doar una dintre modalitățile prin care, de 26 de ani, alegem să acționăm responsabil față de lumea în care trăim și pe care ne-o dorim sănătoasă și durabilă”, a spus Mircea Dumitru, Country Managing Director BMI România.

BMI_plantare copaci_Noiembrie 2021

La nivel global, la fiecare 1.2 secunde, este distrusă o suprafață de pădure de mărimea unui teren de fotbal iar 46% din pădurile planetei sunt deja distruse. 15% din emisiile de gaz cu efect de seră sunt un rezultat al despăduririlor și se estimează că 28.000 de specii sunt sub riscul extincției în următorii 25 de ani, din același motiv.

În acest context, în viziunea BMI, implicarea în proiectele de împădurire este o datorie care trebuie să facă parte din activitățile curente ale oricărui cetățean al țării, fie el agent economic, fie persoană fizică. De altfel, BMI și-a propus să integreze sustenabilitatea în toate aspectele activității sale, de la materialele pe care le foloseste până la soluțiile pe care le oferă.

Pentru toate tipurile de acoperiș, BMI asigură tehnologii durabile care sprijină atât specialiștii din domeniu, proprietarii caselor, cât și mediul înconjurător, diminuând în mod eficient impactul asupra planetei. Toate soluțiile BMI sunt supuse unor teste riguroase, simulând efectele intemperiilor zilnice și ale condițiilor extreme.

Leave a Reply

Your email address will not be published.