Baby Boom Show Virtual

Bloggerii, invitati sa desemneze cele mai responsabile companii pe 2008

Portalul ResponsabilitateSociala.ro ii invita pe bloggeri sa participe la ce-a de-a doua editie a “Bilantului Responsabilitatii Sociale” – o evaluare publica a modului in care s-au implicat companiile din Romania in comunitate, in anul anterior. Pentru a realiza aceasta evaluare, bloggerii sunt invitati sa raspunda la patru intrebari, intr-un articol pe blogul lor. Link-urile catre toate articolele sunt centralizate pe pagina www.responsabilitatesociala.ro/bilant-2008.

Rolul Bilantului este de a ajuta companiile sa afle cum au fost percepute proiectele lor de CSR din 2008 si cum isi pot imbunatati strategiile de implicare sociala in 2009. In urma bilantului va rezulta si un top al celor mai generoase companii, in perceptia blogosferei.

Dupa cum stim, anul 2009 va fi unul marcat de criza economica. De aceea, autorii portalului cred ca, daca vor sa supravietuiasca sau chiar sa castige de pe urma crizei, companiile trebuie sa-si convinga clientii ca le pasa de problemele care afecteaza societatea romaneasca si ca se implica in ameliorarea lor. In acest context, bloggerii, in calitate de lideri de opinie, pot pe de o parte sa ajute astfel de companii sa obtina recunoastere din partea publicului, iar pe de alta parte sa le sanctioneze pe cele care nu dau dovada de responsabilitate si de solidaritate sociala.

De aceea, ResponsabilitateSociala.ro ii invita pe acesti lideri de opinie sa evalueze implicarea in comunitate a companiilor si, in aceleasi timp, sa le stimuleze sa fie mai responsabile. Pentru asta ei trebuie sa raspunda, pe blogurile lor, pana pe data de 23 februarie, la patru intrebari:

1. Care sunt primele 3 companii din Romania pe care le apreciezi cel mai mult pentru implicarea lor in societate in 2008? De ce?

2. In ce masura marile companii din Romania au raspuns in 2008 asteptarilor tale in privinta implicarii in societate?

3. Ce te astepti de la companiile care activeaza in Romania, din punctul de vedere al responsabilitatii sociale, in 2009?

4. Cum crezi ca le-ai putea stimula, tu personal, pe companii, si in special pe cele de la care cumperi, sa fie mai responsabile in 2009?

Pot participa toti autorii de bloguri, indiferent de profilul acestora sau de audienta, in masura in care blogul respectiv sau raspunsurile nu aduc atingere moralei publice sau drepturilor omului.

Raspunsurile vor fi re-publicate si pe ResponsabilitateSociala.ro, pentru a fi vazute de companiile care acceseaza portalul. La finalul perioadei de primire a raspunsurilor, autorii portalului vor publica o analiza a acestora, care va fi distribuita presei si responsabililor din companii.

Detalii despre “Bilantul Responsabilitatii Sociale pe 2008” si raspunsurile bloggerilor pot fi gasite la adresa: www.responsabilitatesociala.ro/bilant-2008

Bucuresti, 05.02.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *