Pinterest face primul pas în direcţia oferirii unui instrument complex pentru statistici în cadrul reţelei şi nu provenite de la terţi furnizori.

Reţeaua a anunţat introducerea unui tool gratuit – Pinterest Web Analytics – care le oferă celor cu un site verificat posibilitatea de a vedea câteva date importante: câţi oameni au postat pin-uri de pe site-ul lor, câte persoane au văzut pin-urile lor şi câţi oameni au venit pe site-ul lor de pe Pinterest.

Opţiunea este disponibilă pentru cei care au un site verificat sau cont de afaceri şi care au trecut la noul look al Pinterest.

Odată ce îndeplinesc aceste condiţii, utilizatorii Pinterest vor avea acces la un panou de statistici care arată astfel:

Pinterest continuă aşadar să se dezvolte. Aşa cum de altfel chiar ei precizează în anunţul oficial, acesta este un prim pas în ceea ce priveşte statisticile oferite de reţea. Cu siguranţă se pot aduce multe îmbunătăţiri acestui instrument, însă faptul că este direct oferit de Pinterest şi că este pus la dispoziţie gratuit utilzatorilor – cel puţin în acest moment – este un început bun.

Share