Nu sunt mare fan Lady Gaga, dar admir ce face, mai ales măiestria cu care ea şi echipa ei pun în scenă un spectacol adevărat. Sunt multe lecţii de PR şi marketing de învăţat de la această cântăreaţă, dar azi vorbim de una îndreptată clar câtre Bucureşteni. În timpul concertului, Lady Gaga a invitat publicul să se întoarcă, să privească frumosul palat din spate şi să îşi sărbătorească oraşul.

Parliament Palace (Casa Poporului)

Da, aţi ghicit, e vorba de Casa Popurului sau cum se numeşte mai nou – Palatul Parlamentului. Clădirea pe care vor toţi turiştii să o viziteze, da, chiar şi românii, dar despre care ne place să ne plângem că e masiva, că e kitch, că vai ce clădire comunistă se îţeşte în centrul capitalei. Adevărul e că vorbim despre o clădire cu greutate – pe un cântar imaginar, nu o depăşeşte nicio altă cladire. E a treia din lume ca volum – 2,55 milioane metri cubi şi din punct de vedere al ariei, este a doua cea mai mare clădire administrativă din lume, după Pentagon.

Aţi văzut-o luminată? Arată super! Şi da, recunosc, mie îmi place. Da, unele săli mi s-au părut relativ încărcate, dar am văzut mai rău. E colosală? Şi ce? Marile palate ale lumii vi se par minuscule? E kitsch? Ce mari critici de artă suntem toţi.

Trebuie, şi cât mai repede, să învăţăm să ne sărbătorim oraşul, să ne bucurăm de el şi să admirăm ce e de admirat. Şi dacă Lady Gaga nu e de ajuns, putem învăţa de la oraşele americane. Tot ce poate fi vizitat, merită promovat. Că doar nu o să rateze Philadelphia ocazia de a ne îndrepta paşii către o imensitate de cârlig de rufe, mare operă de artă plantată în centru şi asemănată Sărutului realizat de Brâncuşi, găzduit de metropola cu pricina.

Share