Am decis in sfarsit care este ONG-ul pe care vreau sa-l adopt. Desi sunt multe meritorii, care deruleaza servicii pentru cei mai napastuiti si marginalizati, care ofera sansa unui viitor mai bun copiilor, care se preocupa de mediu pentru ca in cativa ani sa mai stim ce este acela un copac, o pasare, sau un petec de iarba) alegerea mea se indreapta asupra unuia singur, un ONG a carui munca le sustine sau incearca sa le sustina pe toate celelalte, unul care ne invata sa facem ceva pentru noi insine, care invata companiile sa si dea in comunitatile din care le vin venituri semnificative, si care ne arata tuturor ce inseamna solidaritatea si implicarea, in multiplele ei declinari.

ONG-ul pe care il adopt, si despre care voi vorbi cu placere aici, ori de cate ori vor face ceva meritoriu, este

in a caror misune cred, si care au dovedit prin comportamentul lor ca le pasa, ca-si doresc ca maine sau peste 10 ani sa existe inca in Romania ONG-uri care sa se ocupe de batrani, de copii, de mediu sau de orice altceva si oameni care sa le sprijine.

————————————————————————————————————————————-

Nota neadoptiva, dar de comunicare: ca am apreciat initiativa celor de la Gala Societatii Civile se intelege din insemnarea anterioara, ca si din aceasta. Insa nu ma pot opri sa spun ca s-ar fi putut imbunatati aceasta campanie de adoptie prin:

– blogger outreach mai sustinut – e-mailuri directe catre bloggeri prin care sa fie informati despre proiect, scopul si rezultatele lui (eu sunt si in juriul Galei si blogger, si n-am primit un asemenea mail)
– un blog cu domeniu propriu, sau ca subdomeniu al site-ului Galei, are totusi o alta prestanta decat un serviciu gratuit, si permite oricum dezvoltarea identitatii  campaniei si din punct de vedere vizual.
-  apropo de identitate vizuala, ar fi fost bine daca ar fi existat un logo al carui variante (cu cod), sa poata fi incluse cu mandrie de catre participanti in template-ul blogului lor (vezi spre exemplu Metropotam), care ar fi dat proiectului o vizibilitate si o coerenta crescuta
– o reprezentare vizuala (de tip meter sau chart) a cresterii sau raspandirii ideii in blogosfera, creand imaginea unui fenomen, mai degraba decat a unor actiuni disparate a unor bloggeri individuali (pe masura ce ideea se dezvolta, niste statistici chiar n-ar strica)
– in fine, oarecare claritate cu privire la rolul “parintelui adoptiv de ONG”. A vorbi o data despre organizatie nu ajuta, ar trebui ca bloggerul sa-si asume si rolul de a o cunaoste mai bine, si de a o “populariza” mai des. Un fel de manifest al bloggerului cu constiinta civica, sau o constanta “Gala” a civismului online.

Parerea mea. 🙂

LATER EDIT: Sugestii despre cum sa te implic ulterior exista totusi pe blogul proiectului. Mea culpa.

Powered by ScribeFire.

Share