Blogurile sunt in centrul atentiei Forbes pentru Best of the Web Summer 2005. De la economie la media, de la bloguri citadine la marketing, prestigioasa publicatie americana a ales tot ce e mai bun pe internet. Spicuiesc si eu cate unele mai cunoscute mie, sau descoperiri noi si delicioase, care constituite selectia PRWave din Forbes’ Best of the Web. (Blogurile care ne plac noua oricum sunt in blogroll, in dreapta ecranului. Cititi-le!)

EconLog – pentru cei ce inteleg cum stau lucrurile cu macroeconomia, microeconomia, valutele, piata libera, comportamentul consumatorilor, dar mai ales pentru cei ce nu inteleg si vor sa priceapa, EconLog-ul celor de la Library of Economics and Liberty este un adevarat tezaur de informatii. O recenta insemnare exploreaza din punct de vedere al probabilitatilor si impactului social povata rabinica de a avea cel putin o fata si un baiat 🙂

Duct Tape Marketing nu vinde banda adeziva pentru orice nevoie domestica ci da solutii de marketing multifunctional pentru companiile mici si mijlocii. Un departament de idei, sectiuni pentru marketingul pe internet si sfaturi pentru un branding care sa zbarnie alcatuiesc substanta acestui blog din care un PR are multe de invatat.

I work with fools poate fi o afirmatie potrivita multora dintre noi. Daca trebuie neaparat sa spuneti cuiva despre colegii nesuferiti si seful nerezonabil, puteti sa o faceti pe acest blog. Tot aici, puteti sa va consolati cu ideea ca soarta altora este mai grea, sa le dati sfaturi despre cum sa depaseasca o anume situatie, sau sa aflati cum sa va razbunati pe cei ce va fac sicane. Unele idei sunt atat de haioase ca imi pare rau ca am colegi simpatici.

Buzz Machine, un blog media de exceptie. Ce scrie presa si de ce o scrie, cine sunt personalitatile de la televiziunea americana, bloguri din tota lumea pentru ce interesati de media si politica, scriitura placuta si uneori incisiva, si o longevitate de invidiat – online din martie 2002 – fac din Buzz Machine o lectura interesanta, utila celor ce vor sa invete arta de a fi blogger si sa exploreze ceea ce este considerat epitomul jurnalismului participativ, cetatenesc. Caveat: arhivele sunt la alta locatie, aici.

Cool Tools, pentru cei (ca mine) obsedati de gadget-uri, tehnologii inovative si altele din panoplia lumii moderne. De la site-ul Ask Metafilter la un cablu USB pentru telefonul tau, la cel mai ingenios printer (10,000 USD) care tipareste din calculatorul tau pe ceramica, metal, plastic si alte suprafete (hmm… obiectzele promotionale de orice forma in serii mici, hmm…), Cool Tools recenzeaza si iti aduce aproape o multime de produse a caror achizitionare te-ar putea duce foarte departe de bugetul planificat.

Daca pentru voi sunt o resursa, pentru noi aceste bloguri inseamna si un standard, pe care nou nascutul blog PRwave, dedicat opiniilor, noutatilor, resurselor si ideilor ce tin de imagine, comunicare si relatii publice, va incerca din greu sa il atinga.

Share