free download 78 travel guides written by experts

Blog Dacris – Povestea stiloului

Traind in secolul vitezei, obisnuiti ca totul sa se schimbe foarte repede si ca tehnologia sa avanseze de la o zi la alta, ne este foarte greu probabil sa ne imaginam ca primele “instrumente de scris” au fost chiar degetele…

Au fost descoperite apoi pe rand bucatile de os sau bronz prelucrat, pensulele din par de sobolan sau camila, pietrele slefuite sau alte obiecte ascutite. Dupa 1800 au aparut primele penite din metal. Erau realizate din metale pretioase si cei ce le foloseau aveau un anumit statut social, avere. In 1827 Petrache Poenaru a inventat primul stilou cu pompita, transformat apoi de L.E. Waterman in primul stilou functional.

Desi s-a crezut ca aceasta va fi ultima inovatie in domeniul scrisului, ulterior a aparut pixul. Desi stiloul este folosit din ce in ce mai rar, calitatea scrisului cu stiloul ramane superioara celei cu pixul. In prezent stiloul “de lux” a redevenit un instrument ce vorbeste despre statul persoanei care il foloseste.

Despre povestea stiloului spusa pe larg, despre produsele noastre sau despre activitatile in care se implica Grupul Dacris va invitam sa cititi mai multe pe blog la adresa //dacris.wordpress.com

Va asteptam sa ne vizitati si pe www.papetarie.net si sa alegeti unul dintre stilourile noastre apartinand unor branduri de renume : Pilot, Parker, Waterman, Reynolds etc.

Grupul DACRIS este prezent de 14 ani pe piata romaneasca si este specializat in importul, distributia si comercializarea articolelor de birou si a produselor tiparite. Calitatea produselor si serviciilor furnizate reprezinta cel mai important avantaj al companiei noastre.

Bucuresti, 06.11.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *