free download 78 travel guides written by experts

Blestemul manuscrisului

Bogdan Hrib. Razvan Dolea
Editura Tritonic

Ce au in comun anul 1216 si anul 2007? Raspunsul ar fi simplu si, in acelasi timp, complex: un manuscris. Simplu, intrucat s-ar putea zice automat ca sunt multe manuscrise din acea perioada care se afla astazi in biblioteci ori sunt incluse in variate volume. Complicat pentru ca acest manuscris nu este unul ca oricare altul. Este un manuscris care a dus la intemeierea Tarii Romanesti (“cand Negru Voda a intemeiat Tara Valahiei, a facut-o cu dezlegare si porunca de la Papa din acea vreme”), un manuscris care a avut mai multe copii insa, din pacate, de-a lungul timpului multe s-au pierdut. Mai mult, toti cei care s-au aflat in posesia manuscrisului au sfarsit tragic.

La targul de carte de la Frankfurt se comite o crima, iar Stelian Munteanu (cunoscut poate cititorilor romani din alte romane scrise de Bogdan Hrib) este chemat sa ajute la clarificarea misterului. Numai ca persoana omorata ascunde secrete nebanuite, iar Stelian Munteanu sfarseste prin a colabora cu politia franceza si cea germana, precum si cu cateva servicii secrete. Legaturile sunt nebanuite, interesele mari, iar crimele, pasiunile si rasturnarile de situatie tin cititorul cu sufletul la gura pana la final.

Razvan Dolea invita cititorii in trecut (si stilul este adaptat perioadei, lucru ce va cuceri cititorii), oferind informatii istorice interesante, reale. Facem cunostinta cu regi, voievozi, papi, cavaleri templieri si altii. Si suntem invitati sa vedem cu alti ochi intemeierea Tarii Romanesti.

„Blestemul manuscrisului” este un thriller care penduleaza constant intre trecut si prezent si in care se imbina in mod armonios conspiratii, personaje actuale sau din vremuri de demult (manuscrisul in cauza tocmai urma sa fie prezentat de presedintele Romaniei la un important eveniment NATO), povesti de dragoste si o actiune alerta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *