Baby Boom Show 2022
Shadow

Biz PR România – Cele mai performante agenții de PR în 2021

Revista Biz a lansat ieri, 14 octombrie, rezultatele topului celor mai performante agenții de PR 2021. Aflat la cea de-a noua ediție, studiul este realizat împreună cu Unlock Market Research și este realizat în baza colectării și analizei indicatorilor care vizează măsurarea performanțelor de business ale agențiilor de PR și a imaginii pe care acestea o au în rândul companiilor cu care lucrează.

Prima poziție în top este ocupată la această ediție de McCann PR. Pe locul doi se află MSL The Practice, podiumul fiind completat de GOLIN România.

Top 10 agentii de PR 2021

Următoarele agenții de PR din top sunt, în ordine: Graffiti PR, Rogalski Damaschin Public Relations, The Public Advisors, GMP PR, SmartPoint, Porter Novelli Romania, Oxygen.

Top 30 de agenții de PR și toată metodologia care stă la baza cercetării realizate de Biz și Unlock Market Research se vor regăsi integral în numărul 357 al revistei Biz, care apare pe piață pe 20 octombrie.

“Topul Biz al agențiilor de PR din România reprezintă o radiografie unică a unei industrii foarte dinamice. De nouă ani, analizăm atent felul în care se schimbă comunicarea și care este impactul noilor tendințe în businessul agențiilor de PR. Iar an de an, clasamentul ne arată cum evoluează PR-ul românesc și care sunt performerii acestui domeniu”, a declarat Gabriel Bârligă, redactor-șef al revistei Biz.

„2021 în PR a fost un an despre reziliență și puterea de a crește în acest context plin de provocări și de incertitude. A fost un an în care clienții au avut așteptări mari și în care focusul s-a mutat către eficiență și relevanță pentru business, un an mult mai pragmatic și orientat către rezultate. Topul reflecta practic puterea agențiilor de adaptare și de reconfigurare, de întelegere a nevoilor clientului și de a veni către aceștia cu soluții creative/ diferite, însă în linie cu valorile brandului.”, spune Alexandra Cojocaru, Partner Unlock Research.

Ca de fiecare data, la gala, echipa Biz a premiat și o serie de campanii care s-au evidențiat și au avut rezultate frumoase.

PREMII SPECIALE – CAMPANII & PROIECTE

  • Premiul pentru comunicare sustenabilă: Campania “Reciclezi și salvezi” – Kaufland România
  • Premiul pentru comunicare în era remote: Campania #StayConnected – Huawei România
  • Premiul pentru susținerea antreprenoriatului local: Programul Start-Up Localnicii – Mastercard România
  • Premiul pentru implicare în comunitate: Campania “Învățătoarea anului 2021” – Caroli Foods Group
  • Premiul pentru creativitate în colaborarea cu creatorii de conținut: Campania Eco Grafitti – glo România
  • Premiul pentru inovație și creativitate în banking: Campania George Digital Banking – BCR

Trofeele oferite laureaților au fost realizate special pentru acest eveniment de catre artistul plastic Ovidiu Toader.

Înregistrarea evenimentului poate fi urmărită aici.

Echipa Biz mulţumeşte partenerilor care au făcut posibilă acesta ediţie:
Main Partner: Kaufland
Connectivity Partner: Telekom
Coffee Partner: Nespresso
Partners: MSL The Practice, McCann PR, Golin, GMP PR, Oxygen, Pernod Ricard, BRD Societe Generale
Support of: Hilton Garden Inn, OVN

Leave a Reply

Your email address will not be published.