free download 78 travel guides written by experts

BitDefender sustine confruntarea robotilor

BitDefender, liderul pieţei locale de securitate, este pentru al doilea an consecutiv partener al competiţiei naţionale RoboChallenge, organizată în colaborare cu Liga Studenţilor Electronişti

BitDefender, liderul pieţei locale de securitate, este pentru al doilea an consecutiv partener al competiţiei naţionale RoboChallenge, aflată la a IV-a ediţie. RoboChallenge este un concurs anual pentru studenţii pasionaţi de robotică, ce presupune construirea unor roboţi autonomi, capabili de a executa acţiuni specifice, fără intervenţie umană şi fără control teleghidat, care se luptă între ei în cadrul unor probe specifice.

Competiţia este organizată de Echipa ETTI RoboChallenge în colaborare cu Liga Studenţilor Electronişti şi este găzduit de Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din cadrul Universităţii "Politehnica" Bucureşti.

„Robochallenge adună studenţi talentaţi, care au ca scop să construiască de la zero roboţi programaţi pentru a acţiona independent. Este un concurs cu tradiţie la Facultatea de Electronică şi pentru noi, o oportunitate să fim alături de studenţi şi să îi ajutăm să îşi dezvolte abilităţile practice, dincolo de partea teoretică”, a declarat Bogdan Dumitru, Chief Technology Office, BitDefender.

Este pentru primul an în care RoboChallenge introduce două probe de concurs: proba de SUMO şi proba ROBO LaserMaxx. În cadrul probei de SUMO, roboţii sunt plasaţi în ring şi trebuie să îşi împingă adversarul în afara ringului. Primul robot care iese din suprafaţa de joc pierde runda, iar câştigătorul primelor două runde îşi adjudecă meciul. În cadrul probei ROBO LaserMaxx participă câte 4 roboţi, care se luptă între ei pe o suprafaţă cu obstacole, cu armele laser. Robotul câştigător este cel care acumulează cele mai multe puncte în urma celor două probe.

Pe 16 martie a fost organizată etapa locală a concursului, urmând ca în zilele de 7 şi 8 mai să aibă loc etapa naţională, în cadrul Facultatea de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei de la Universitatea "Politehnica" Bucureşti.

BitDefender, producătorul autohton de soluţii de securitate, susţine proiectul RoboChallenge prin programul „Academica”, un program amplu de educare a studenţilor în domeniul securităţii informatice şi de promovare a excelenţei în educaţie. Toate proiectele desfăşurate în cadrul „Academica” se regăsesc la adresa //www.bitdefender.ro/site/Main/view/academica.html.

Toate denumirile şi numele de produs menţionate mai sus aparţin deţinătorilor de drept şi pot fi mărci înregistrate ale acestora.

Despre Academica

„Academica” este un proiect demarat de BitDefender şi reprezintă un program amplu de educare a studenţilor în domeniul securităţii informatice şi de promovare a excelenţei în educaţie. În cadrul programului, specialiştii BitDefender susţin o serie de cursuri, seminarii şi workshop-uri în centre universitare, participă alături de studenţi la acţiuni care stimulează inventivitatea şi creativitatea acestora. Cei admişi în program beneficiază de training-uri, cursuri de formare profesională, iar eforturile depuse se concretizează în obţinerea de certificări tehnice şi premii.

Despre BitDefender®

BitDefender este producătorul uneia dintre cele mai performante soluţii de securitate a datelor atestate pe plan internaţional de către instituţii independente de specialitate. Motoarele BitDefender care stau la baza produsului sunt unele dintre cele mai puternice din lume şi folosesc tehnologie euristică. Gama de produse BitDefender 2011 include o tehnologie inovatoare, Active Virus Control, care monitorizează, în timp real, toate aplicaţiile active şi le blochează pe cele cu comportament suspect. Astfel este asigurată protecţia utilizatorilor în timp real împotriva viruşilor noi şi a variantelor de virusi încă necunoscute, oferindu-le posibilitatea unei experienţe digitale în deplină siguranţă. Utilizatorii BitDefender beneficiază de suport tehnic gratuit în limba română 24/7. Produsele sunt disponibile în România prin distribuitorii autorizaţi Agis Computer, Aline Distribution, Asesoft Distribution, RHS Distribution, Scop Computers, precum şi în următoarele lanţuri retail cu acoperire naţională Altex, Auchan, Carrefour, Depozitul de Calculatoare, Domo, Media Galaxy, Metro, Real, Selgros sau magazinele de comerţ electronic cum ar fi BWM MediaSoft, Cel, Emag, Evomag, Orange, PC Garage.

Twitter / SlideShare / YouTube / MalwareCity / Flickr / Noutăţi BitDefender RSS / Facebook

Bucuresti, 29.04.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *