Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

Bitdefender protejeaza 600.000 de utilizatori de Mac OS X impotriva troianului Flashback

Bitdefender, liderul pieței românești de soluţii antivirus, oferă soluția de detecție și de eliminare a celei mai recente amenințări informatice, care afectează peste 600.000 de utilizatori de computere Mac.

Virusul Flashback Trojan are ca efect preluarea controlului asupra calculatorului de către inițiatorul atacului. Acesta, la rândul său poate să adune parolele și codurile de acces folosite de utilizatorul calculatorului pentru servicii precum Gmail, PayPal sau pentru accesarea conturilor de e-banking.

La o primă analiză, troianul identificat recent ar fi afectat doar calculatoarele ce rulează sistemul de operare OS X, iar amenințarea informatică este identificată în toate regiunile lumii, inclusiv în România.

Codul periculos este cunoscut ca fiind găzduit de site-uri ce promovează servicii video generate de utilizatori. În momentul în care o persoană ajunge pe respectiva pagină, un cod de script încarcă o aplicație care exploatează versiunea instalată a Java.

Pentru a se asigura că sistemul nu este infectat, utilizatorul poate descărca și rula Bitdefender Virus Scanner disponibil gratuit pe App Store.

De asemenea, e necesară actualizarea distribuției Java accesând meniul Apple și selectând opțiunea Software Update.

Bucuresti, 06.04.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *