free download 78 travel guides written by experts

BitDefender demareaza campania de educare “Virusii nu mai sunt bau-bau-ul PC-ului”

BitDefender® demarează o amplă campanie de educare privind securitatea informatică, adresată utilizatorilor casnici. Prima etapă a acestei companii se adresează părinţilor şi se numeşte “Viruşii nu mai sunt bau-bau-ul PC-ului”. În cadrul campaniei, părinţii vor fi informaţi despre pericolele la care sunt expuşi cei mici în timpul navigării online.

Dintr-un studiu publicat recent de organizaţia „Salvaţi Copiii” reiese că unul din şase părinţi acceptă situaţia în care copilul său se întâlneşte în viaţa reală cu persoane necunoscute, contactate anterior numai în mediul online. Din datele furnizate de EU Kids Online pentru anul 2008, unul din 11 copii acceptă să se întâlnească cu necunoscuţii întâlniţi doar în mediul online.

În cadrul campaniei, părinţii vor fi invitaţi să interacţioneze cu produsul BitDefender şi vor fi învăţaţi cum să folosească modulul de Control Parental pentru asigurarea unui mediu protejat în care copiii navighează online.

Bariera tehnologică este motivul pentru care mulţi părinţi aleg să nu intervină în folosirea calculatorului şi preferă să se încreadă în cunoştinţele de utilizare ale celor mici, fără să cunoască riscurile la care aceştia sunt expuşi. Prin această campanie, BitDefender îşi propune să educe părinţii în folosirea unei soluţii de securitate, extrem de simplu de configurat şi utilizat. BitDefender este singurul producător antivirus care a implementat funcţia “User Profilling” – o interfaţă modulară, structurată diferenţiat în funcţie de gradul de cunoştinţe IT ale utilizatorului. Astfel, toate produsele de securitate oferite de BitDefender utilizatorilor casnici sunt disponibile cu interfeţe pentru utilizatorii Novice, pentru cei cu un bagaj Intermediar de cunoştinţe IT şi pentru cei Experţi. Prin demersul nostru de educare, punem accent pe importanţa interfeţei Novice, soluţie simplificată pentru parcurgerea configurărilor, dar care oferă aceeaşi protecţie precum în celelalte versiuni, destinate utilizatorilor mai experimentaţi.

Pe toată perioada de desfăşurare a campaniei, BitDefender pune la dispoziţia tuturor vizitatorilor site-urilor şi blogurilor partenere o licenţă BitDefender Internet Security 2010 valabilă 90 de zile. Mai mult, pentru utilizatorii interesaţi de subiectul securităţii online şi de punctele aduse în discuţie prin această campanie, BitDefender ridică miza şi oferă o licenţă valabilă 12 luni.

Pentru a veni în sprijinul utilizatorilor care doresc să intre în dialog direct, BitDefender va organiza la sfârşitul campaniei un seminar care va avea loc în magazinul Orange Concept Store, situat pe Calea Victoriei nr.41. Evenimentul va avea loc pe 15 aprilie, iar în cadrul acestei întâlniri informale cu utilizatorii interesaţi (părinţi şi cadre didactice), specialiştii BitDefender vor oferi informaţii despre securitate, despre instrumentul de Control Parental, despre cum se foloseşte acesta şi vor face demonstraţii practice ale soluţiilor antivirus chiar pe sistemele utilizatorilor, ajutându-i pe aceştia să scaneze împotriva viruşilor laptopurile proprii.

Campania se va desfăşura pe următoarele canale media online: www.acasa.ro , www.anidescoala.ro, www.cautabona.ro, www.didactic.ro, www.mamica.ro, www.salvaticopiii.ro, www.sigur.info, www.suntparinte.ro, www.urbankid.ro, dar va beneficia si de suport în reţelele sociale prin FaceBook, Twitter şi prin bloguri care se adresează aceluiaşi public ţintă vizat şi de campania de educare BitDefender.

Bucuresti, 18.03.2010

{mosloadposition user9} {mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *