free download 78 travel guides written by experts

BitDefender atentioneaza asupra noilor campuri de lupta ale amenintarilor informatice

BitDefender®, producătorul autohton de soluţii de securitate de nivel mondial, a prevenit în cadrul evenimentelor CERF asupra noilor ameninţări din social media.

Desfăşurat în perioada 3-5 iunie 2009, în cadrul Pavilionului Romexpo din Bucureşti, conferinţele CERF B2B au reunit sub acelaşi acoperiş companiile interesate de solutii de business IT.

În calitate de speaker şi moderator al sesiunii dedicate tehnicilor de securitate în noul univers 2.0, reprezentanţii BitDefender au tras din nou un semnal de alarmă asupra noilor câmpuri de luptă ale ameninţărilor informatice, şi anume, social media. Piata romaneasca de online a ajuns la maturitate. Acest lucru ne e demonstrat odată de creşterea foarte accelerată a valorii totale a tranzacţiilor online (75% faţă de 2008, în condiţii de criză) si cresterea foarte mare a atacurilor de phishing, atat ca numar cat si complexitate. Daca in trecut phisherii trimiteau mail-uri cu greseli gramaticale evidente sau greseli de cod care malformau mail-ul, astazi folosesc tehnici la fel de complexe ca cele ale phishingului la nivel mondial.

George Petre, coordonator al activităţilor de analiza ale ameninţărilor din cadrul laboratorului Antispam BitDefender, a atras atenţia in cadrul evenimentului, asupra faptului ca piata romaneasca este in acest moment una matura, iar aceasta maturitate se refera inclusiv la complexitatea si numarul atacurilor informatice care vizează utilizarea instrumentelor de plată online, precum şi siguranţa copiilor.

"Cresterea accelerata a numarului si complexitatii atacurilor de phishing in Romania ne face sa credem ca piata online a trecut de acel punct critic de crestere fata de care devine interesanta pentru atacatori. Avem o piata matura, iar in pietele mature atacatorii sunt extrem de activi si inovativi", a declarat George Petre.

„Companiile se confruntă mai ales acum cu un volum din ce în ce mai mare de ameninţări informatice şi acesta este motivul pentru care au nevoie de soluţii complexe de securitate IT care se pot instala şi controla centralizat şi pot fi integrate în structurile existente de securitate cu minim de efort şi cheltuieli”, a declarat Răzvan Vâlceanu, Country Manager, BitDefender. „Cu suita de soluţii de securitate BitDefender dedicată zonei corporate, companiile pot evalua cu uşurinţă tipul activităţilor pe care le desfăşoară utilizatorii din reţele lor, precum şi canalele utilizate pentru derularea acelor activităţi, pot identifica proactiv zonele din care pot veni viitoarele ameninţări şi pot asigura securitatea completă a reţelei de business.”

Urmăriţi aici prezentarea BitDefender din cadrul târgului IT&C CERF.

Bucuresti, 10.06.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *