free download 78 travel guides written by experts

BistroMar a împlinit un an de activitate și are în meniu peste 110 specii de pește și fructe de mare

BistroMar, restaurant care oferă cea mai bogată gamă de specialități din pește sălbatic, de acvacultură și fructe de mare exclusiv marca Alfredo Seafood, a împlinit recent un an de la deschidere. BistroMar este un Gourmet Bistro, care include atât parte de bistrou, cât și o pescărie de unde clienții pot cumpăra pește proaspăt. Restaurantul are una dintre cele mai complete oferte din capitală, punând la dispoziția clienților săi peste 110 specii de pește și fructe de mare. În primul an de funcționare, proprietarii au investit circa 250.000 euro, iar pentru sfârștul anului este estimată atingerea unei cifre de vânzări de 1 milion euro. În ceea ce privește speciile de pește sălbatic și fructe de mare, BistroMar este la ora actuală unicul bistrou – pescărie, unde pot fi comandate specialități ca: scoici Saint Jacques, creveți Carabinieri, rândunică de mare sau pește undițar.

Pe parcursul primului an de activitate, s-a înregistrat o creștere medie a vânzărilor de 30%, restaurantul și-a extins suprafața, spre finalul lui 2018, și a lărgit gama de specii de pește sălbatic și de preparate prezente în meniu. BistroMar, care este situat în incinta Pieței Floreasca, pe strada Banul Antonache nr. 41, se întinde în prezent pe o suprafață de 80 m2, are 55 de locuri, precum și una dintre cele mai cuprinzătoare oferte de pește și fructe de mare din rândul restaurantelor specializate în pește și fructe de mare, din București.

Pe parcursul anului 2018, pescăria BistroMar și-a diversificat constant oferta de specii de pește și fructe de mare. Bucătarii BistroMar gătesc în fața clienților atât specii cunoscute cum ar fi: dorada, somon, păstrăv, calcan, dar și specialități ca: dentex, amberjack, scoici Saint Jacques etc. Printre noutățile introduse recent de BistroMar se numără creveții Carabinieri sălbatici de Sicilia, peștii undițari, midiile românești și rapanele din Marea Neagră. Printre delicatesele care pot fi comandate la BistroMar se află caviarul din somon sălbatic IKURA și stridiile. O altă noutate importantă este și implementarea serviciului de livrări la domiciliul clienților.

vitrina BistroMar

“Suntem mulțumiți de parcursul pe care l-am avut în primul an al BistroMar. Am reușit să ne îndeplinim obiectivele de creștere și să facem acest lucru fără a face rabat de la calitate. Eu sunt de circa 20 de ani în domeniul afacerilor cu pește și fructe de mare, iar în momentul de față una dintre principalele mele ținte este educarea consumatorului, atât în zona de retail, cât și în cea de HoReCa. Cei mai mulți români cunosc un număr limitat de specii de pește și fructe de mare, așadar m-am bucurat să văd că prin oferta foarte variată de la BistroMar am deschis orizontul culinar al multor clienți”, a spus Mihai Cristian Dărmănescu, director general BistroMar și fondator Alfredo Seafood. „Se întâmplă des să ne treacă pragul oameni care își doresc să afle detalii despre specii mai deosebite și să învețe rețete variate de preparare. Un rol important îl joacă aici conceptul pe care l-am gândit pentru BistroMar, acela în care clientul își poate alege produsul de la pescărie, care este ulterior pregătit chiar în fața lui, iar apoi îl poate consuma în restaurant sau lua la pachet. Dincolo de țintele financiare pe care mi le-am propus pentru 2019, îmi doresc ca BistroMar să fie un loc de referință pentru cei care vor să manance un pește de calitate, fie că vor o specie pe care deja o cunosc, fie că vor să încerce ceva nou, din multele specii inedite pe care le oferim”, a adăugat Mihai Cristian Dărmănescu.

Un top al celor mai solicitate trei preparate din meniul restaurantului, în cele douăsprezece luni de la deschidere, cuprinde: Cacciucco (supă siciliană de pește și fructe de mare), caracatița a la Gallega și borșul de sturion.

Conform reprezentanților BistroMar, unul dintre cele mai importante motoare ale dezvoltării este parteneriatul cu Alfredo Seafood, o marcă cu vechime pe piața locală, sub denumirea căreia sunt importate și distribuite produse din pește și fructe de mare din toate colțurile lumii. Mulți consumatori cunosc produsele Alfredo Seafood, care s-au remarcat prin calitatea deosebită. O parte dintre soiurile de pește și fructe de mare sunt ultra proaspete, pescuite și transportate în țară în intervale ce variază între 10 și maximum 60 de ore. Specialitățile marine și oceanice inedite și foarte proaspete sunt expuse, la BistroMar, într-o vitrină cu gheață, de unde clienții pot alege ce anume vor să încerce.

Din punct de vedere al costurilor, BistroMar se încadrează în segmentul medium-high, dar există și preparate la prețuri mai mici, iar de curând a fost introdus și meniul zilei, care oferă două feluri de preparate, totul la un preț accesibil, care variază între 35 și 50 lei.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *