free download 78 travel guides written by experts

„Biofeedback și mindfulness în viața de zi cu zi” de Inna Khazan

Insomnia sau durerea cronică, anxietatea sau rușinea, stresul ori depresia nu vin niciodată neanunțate. Corpul ne atrage atenția asupra lor încă de când sunt în fașă, prin simptome precum hipertensiune, cefalee, durere de stomac și altele. În ultimii ani, avem acces la dispozitive tot mai rafinate pentru a ne “asculta” corpul, dar și pentru a afla ce fel de schimbări sunt de făcut.

Dispozitivele și exercițiile de biofeedback ne ajută azi să ne controlăm mai bine corpul și să facem acele mici schimbări (la nivel de respirație sau de frecvență cardiacă, de exemplu) care pot să ne asigure o stare de bine la nivel somatic și afectiv. Ancorată în ultimele cercetări medicale și psihoterapeutice, cartea explică nu doar cum poate fi exersată autoreglarea corpului, dar și cum putem eficientiza biofeedback-ul prin tehnici de mindfulness, de folos în conștientizarea și abordarea adecvată a perturbărilor fiziologice și emoționale.

“Cartea nu este doar un ghid accesibil pentru gestionarea unor probleme frecvente, ca insomnia, durerea sau anxietatea, ci este și o sursă de neprețuit pentru specialiștii din sănătatea mentală”, atrage atenția Christopher Germer, coordonatorul cărții Mindfulness în psihoterapie (Trei, 2016).

Inna Khazan, PhD, predă la departamentul de psihiatrie de la Harvard Medical School și formează specialiști în biofeedback.

Biofeedback si mindfulness in viata de zi cu zi

Biofeedback și mindfulness în viața de zi cu zi
Inna Khazan
Nr. de pagini: 496
Preț: 49 ron
Limba originală: engleză
Traducere: Aida Budu
Colecția: PSIHOLOGIE PRACTICĂ 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *