Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

“Bine faci, bine gasesti” – Campanie umanitara

iniţiată de catre Fundatia Anchor Grup in colaborare cu Organizatia World Vision si Fundatia Principesa Margareta a Romaniei

Sub numele “Bine faci, bine gasesti”, in luna decembrie Fundatia Anchor Grup in parteneriat cu Organizatia World Vision si Fundatia Principesa Margareta a Romaniei vor desfasura o campanie de colectare de fonduri in centrele comerciale Bucuresti Mall si Plaza Romania. Banii stransi in urma acestei campanii vor fi directionati sub forma de burse scolare pentru copiii din familii defavorizate din mediul rural reprezentati de catre Organizatia World Vision Romania in cadrul programului “Bursa – o sansa pentru copiii din mediul rural”. De asemenea, fondurile vor asigura accesul la educatie a 130 de copii cu dizabilitati din Scoala Speciala Breaza, sustinuti de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei prin proiectul “Pot fi independent!”.

Astfel, intre 1 si 23 decembrie, in Bucuresti Mall va fi amplasat un glob in interiorul caruia copiii vor putea vorbi cu insusi Mosul, in timp ce in Rotonda din Plaza Romania, un tren electric condus de catre chiar Mos Craciun, va fi instalat in jurul bradului. In schimbul a 10 RON, cei mici vor putea sa calatoreasca cu trenul sau sa intre in glob pentru a-l cunoaste pe Mos Craciun. Suma astfel obtinuta va fi donata copiilor defavorizati sustinuti de Fundatia Principesa Margareta a Romaniei si de Organizatia World Vision Romania.

De asemenea, cei care vor dori sa faca o donatie speciala uneia dintre cele doua fundatii sau sa devina sponsorii unui copil vor putea primi toate informatiile necesare la standurile amplasate in Bucuresti Mall si in Plaza Romania pe tot parcursul lunii decembrie. Fondurile stranse in urma actiunilor derulate in Plaza Romania si Bucuresti Mall cu ocazia Sarbatorilor de Craciun vor fi folosite pentru a asigura transportul, cazarea, asistenta medicala, imbracamintea si incaltamintea necesare fiecarui copil in parte, in functie de necesitati. Mai mult, Fundatia Anchor Grup isi propune sa transforme aceasta actiune intr-o traditie si sa organizeze anual, de Craciun, astfel de activitati, implicandu-se financiar in mod direct in ajutorarea acestor copii.

Programul de burse pentru copiii defavorizati – World Vision Romania

Abandonul scolar, in special in ceea ce priveste copiii din mediul rural, cunoaste cote din ce in ce mai ridicate, in special din cauza mentalitatii parintilor si a lipsurilor materiale. Doar 24,54% din elevii proveniti din mediul rural urmeaza cursurile unui liceu, cel mai adesea cauza fiind lipsa veniturilor din familie sau comunitate, iar mai putin de 5% dintre acestia isi continua studiile la facultate. (conform studiului “ROMANIA EDUCATIEI, ROMANIA CERCETARII – Raportul Comisiei Prezidentiale pentru analiza si elaborarea politicilor din domeniile educatiei si cercetarii 2007”)

Proiectul “Bursa – o sansa pentru copiii din mediul rural” isi propune sustinerea absolventilor ciclului gimnazial din zone rurale care au luat examenul de capacitate si sunt inscrisi sau doresc sa se inscrie in liceele localizate in orasele invecinate. Lansat in 2001, proiectul a asigurat pana in prezent sustinere financiara pentru 255 copii, multi dintre ei ajungand acum deja la facultate.

World Vision Romania este o organizatie umanitara, parte a World Vision International, prezenta in peste 100 de tari din intreaga lume. World Vision desfasoara in Romania (Bucuresti, Cluj, Constanta, Dolj, Ialomita, Iasi, Valcea) programe de interventie in situatii de urgenta, dezvoltare comunitara si advocacy. Programele si proiectele implementate de organizatie au in centrul activitatilor copiii, familiile acestora si comunitatile din care fac parte.

Proiectul “Pot fi independent”, Fundatia Principesa Margareta a Romaniei

Prin proiectul “Pot fi independent!” Fundatia Principesa Margareta a Romaniei sprijina 132 de copii cu deficienta mintala, elevi ai Centrului scolar special din Breaza. Scopul proiectului este de a ajuta copiii sa isi insuseasca abilitati de viata independenta si de a contribui la integrarea socio-profesionala a copiilor cu dizabilitati.

Fundatia Principesa Margareta a Romaniei este o organizatie neguvernamentala, apolitica si non-profit fondata in 1990 de catre Alteta Sa Regala Principesa Margareta a Romaniei cu sprijinul tatalui Sau, Majestatea Sa Regele Mihai.

MISIUNEA Fundatiei Principesa Margareta a Romaniei este de a actiona ca un catalizator pentru dezvoltarea potentialului uman, in spiritul deminitatii, solidaritatii si promovarii talentului si valorilor culturale romanesti. In acest scop Fundatia dezvolta proiecte durabile in domeniul educatiei, dezvoltarii comunitatii, societatii civile, sanatatii si culturii, proiecte care contribuie la reinnoirea spirituala si sociala a Romaniei.

Fundatia Anchor Grup

Fundatia Anchor Grup a luat fiinta in septembrie 2004. Fundatia s-a nascut din dorinta construirii unor proiecte bine conturate, trei concepte cheie ale acestor proiecte fiind grija, implicarea si speranta. In ultimii trei ani Fundatia Anchor Grup a dezvoltat prin intermediul Bucuresti Mall si Plaza Romania o serie de proiecte comunitare si programe menite sa ajute nu numai clientii zilnici ai centrelor comerciale, ci si comunitatea din care face parte. In prezent Fundatia Anchor Grup are doua proiecte permanente: " Din inima Bucuresti Mall" si "Din inima Plaza Romania".

Bucuresti, 3.12.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *