free download 78 travel guides written by experts

„BIM Ready?” – un eveniment despre procese de proiectare, construcţie şi operare eficiente

Man and Machine Romania, subsidiară a grupului german Mensch und Maschine Software SE (M+M) (www.mum.de), în parteneriat cu Autodesk, a organizat evenimentul „BIM Ready?” dedicat specialiştilor din domeniul construcţiilor.

Evenimentul a avut loc la Bucureşti în data de 15 iunie şi a reunit peste 80 de arhitecţi şi ingineri de specialitate din cadrul unor mari companii din sectorele arhitectura, inginerie şi construcţii.

În cadrul evenimentului au fost prezentate tehnologii şi metode pe care toate părţile implicate în ciclul de viaţă al unei construcţii le pot pune în aplicare pentru procese de proiectare, execuţie şi exploatare eficiente.


Prezentările susţinute de către specialiştii Man and Machine şi Autodesk au evidenţiat avantajele implementării tehnologiilor BIM în procesul de proiectare. Studiile de caz practice prezentate de cei doi invitaţi Man and Machine, Westfourth Architecture şi Pipe Design, au exemplificat beneficiile şi motivele pentru care fiecare companie din domeniu ar trebui să considere cu prioritate implementarea metodei de lucru BIM în condiţiile actuale de piaţă.

În cadrul evenimentului a fost prezentat prima oara pe piaţa românească programul de instruire şi certificare „BIM Ready” al Mensch und Maschine, singurul program de training standardizat pentru utilizatori, coordonatori şi manageri BIM, care include toate aspectele unei implementari BIM, de la tehnologie şi schimbul de informaţie, până la procese şi management strategic. Cursul este structurat în 5 module pe parcursul a 10 zile pentru roluri diferite într-o companie ce aspiră la un proces BIM implementat cu succes: Modelator BIM, Coordonator BIM şi Manager BIM.


Participanţii au luat parte în mod activ la discuţii, exprimându-şi punctul de vedere în legătură cu importanţa implementării metodei de lucru BIM în proiectele de construcţii, feedbackul primit fiind unul pozitiv.

„Ne bucurăm că am avut ocazia să discutăm cu specialiştii din domeniul construcţiilor despre ce este BIM şi de ce este important să adoptăm modul de lucru BIM dacă ne dorim sî optimizăm propriile procese, să rezistăm în propria piaţă concurenţială şi să ne extindem către noi pieţe.”, a declarat Dna. Luminiţa Popescu, Managing Director Man and Machine România. „Mai presus de reguli, procese, tehnologii, BIM înseamnă oameni, a caror bună pregătire profesională condiţionează în mod critic succesul unui proiect. De aceea, am gândit BIM Ready – programul de formare profesională pentru arhitecţii, inginerii de instalaţii şi structuriştii care au nevoie să lucreze colaborativ în cadrul unui proiect BIM. Curricula acestui program înglobează bune practici şi experienţa de lucru acumulată de Mensch und Maschine în colaborarea cu clienţi din Germania, Austria, Elveţia şi Anglia şi sperăm ca ea să devină utilă specialiştilor din România în cel mai scurt timp.”, a adăugat Dna. Luminiţa Popescu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *