metalshow

Bilant pozitiv pentru Leo Burnett Group in 2009:

cifra de afaceri si profitabilitatea sunt in crestere

Grupul Leo Burnett a inregistrat o crestere de 14% a cifrei de afaceri in anul 2009, ajungand la 262.484.555 RON in 2009 fata de 231.014.999 RON in 2008, in conditiile in care piata a scazut cu mai mult de 35%. Din grupul Leo Burnett fac parte agentia de publicitate Leo Burnett & Target, compania de media Starcom MediaVest, agentia de consultanta in relatii publice The Practice, agentia de marketing interactiv iLeo, shopul de idei 23 Communication Ideas si Tru Media Research – prima companie specializata in masurarea audientei in-store si indoor din Romania.

Cea mai mare crestere ca procent a cifrei de afaceri a inregistrat-o, pentru al doilea an consecutiv, iLeo, cu o crestere de 43%. Din punct de vedere valoric, dupa cum este si firesc, cea mai importanta crestere apartine, din nou, lui Starcom MediaVest Group, care a finalizat anul 2009 cu o cifra de afaceri de 170.323.889 RON fata de 152.181.451 RON in 2008.

„Anul trecut am fost in pozitia fireasca (unii ar spune norocoasa) sa crestem. Am crescut in cifra de afaceri si in profitabilitate cu fiecare companie din grup si asta prin consolidarea mai multor branduri de la clientii traditionali, precum si altor servicii pe care le oferim tuturor clientilor nostri. Mai mult decat atat, performantele financiare sunt dublate de reconfirmari ale standardului creativ si strategic pentru fiecare companie din grup.”, a declarat Stefan Iordache – COO Leo Burnett Group.

Astfel, de la singurul premiu romanesc la festivalul de publicitate de la Cannes din 2009 obtinut prin Leo Burnett si pana la figura foarte frumoasa a iLeo la ADOR 2009 cand a fost la un pas de a castiga titlul de agentia anului, sau la performanta extraordinara a lui The Practice atat pe plan local (la PR Awards) unde a fost declarata „Agentia de PR a anului 2009”, cat si pe plan international la SABRE Awards, fiecare companie din cadrul grupului a reconfirmat la cele mai importante festivaluri de profil.
Drept urmare, anul 2009 a adus grupului Leo Burnett 20 de premii de creatie sau de eficienta la cele mai renumite competitii interne sau internationale.

Confirmarea acestei evolutii a venit si la inceputul acestui an, cand Leo Burnett si iLeo au reusit sa castige primul premiu la Effie cu o campanie derulata in mediul online, iar The Practice a castigat singurul premiu acordat unei agentii din Romania la festivalul Cannes Lions 2010. De altfel, cu Leul de Argint castigat de The Practice pentru lansarea plina de optimism a marcii de pufuleti Gusto, Leo Burnett Group este singurul grup romanesc de comunicare cu 3 Lei in palmares. In 2007 Starcom a castigat cu campania „1 din 8 femei” derulata pentru Avon primul Leu pentru Romania, pentru ca 2 ani mai tarziu, Leo Burnett sa se intoarca acasa cu Bronze Lion pentru campania „Dinozaurii”, client Antipa.

In ceea ce priveste conturile castigate, in 2009 agentiile din grupul Leo Burnett au ajuns la un total de 64 de clienti si 151 de branduri in portofoliu.Printre clientii castigati anul trecut de grupul Leo Burnett, se numara: Adevarul Holding (media), Groupama (creatie), GE Money (media), Gusto (PR), Fiat (creatie), Bergenbier SA (full service), Hochland (PR), Rosia Montana (full service), Zapp (interactive).

„Forta grupului Leo Burnett consta in numarul foarte mare de seniori pe care ii avem in grup, care aduc know how si imprima eficienta, viteza si rezultate pe masura – adica exact elementele cheie pentru orice companie intr-un an de criza. De asemenea, diferenta a fost facuta si de faptul ca suntem in masura sa oferim servicii integrate de comunicare.”, mai spune Stefan Iordache – COO Leo Burnett Group.

„2009 a fost un an mai greu si din perspectiva presiunilor din partea clientilor pentru rezultate imediate. Dar fiecare om din grupul Leo Burnett a inteles necesitatea momentului si a raspuns corect la aceste presiuni, cu rezultate palpabile. Chiar daca in unele momente ne-am intrebat care ne este limita, ne-am depasit-o si pentru asta le multumesc tuturor colegilor. Ati facut o treaba minunata si avem toate premisele sa trecem cu brio si peste provocarile neasteptate din acest an”, conchide Ioana Iordache – CEO al Leo Burnett Group.

Bucuresti, 12.07.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *