Find your $100k business idea in 10 days and get the first clients fast

300 de motocicliști vor munci la realizarea fundațiilor pentru cele 40 de locuințe, în evenimentul Bikers for Humanity

BIG BUILD 2016: Habitat for Humanity România construiește 40 de case în doar 5 zile

Peste 300 de motocicliști, care fac parte din 27 de cluburi din toată țară, își dau întâlnire la Bacău, în acest sfârșit de săptămână (17-19 iunie), pentru a ajuta la realizarea fundațiilor pentru cele 40 de locuințe pe care Habitat for Humanity România le construiește în proiectul BIG BUILD 2016.

Evenimentul, numit Bikers for Humanity, devine cea mai mare mobilizare a comunității moto pentru o cauză socială.


Cei 300 de motocicliști vor sosi vineri seara pe șantierul din Bacău și vor campa în spațiul dedicat de lângă șantier, iar sâmbătă vor munci, alături de familiile beneficiar și specialiștii Habitat for Humanity România, la realizarea fundațiilor. Duminică, începând cu ora 11:30, vor saluta băcăuanii într-un tur al orașului.

Evenimentul Bikers for Humanity este la prima ediție și este inițiat de realizatorul radio, Cristian Hrubaru, care s-a implicat și anul trecut alături de Habitat for Humanity România în ajutorarea a opt familii din Bacău.

Bikers for Humanity face parte din proiectul BIG BUILD 2016, prin care organizația ajută 40 de familii cu venituri mici să aibă o casă simplă, decentă și accesibilă. Între 3 și 7 octombrie, împreună cu 800 de voluntari, Habitat for Humanity România va construi 40 de case în doar 5 zile, la Bacău, pentru a sărbători Ziua Mondială a Locuirii și 40 de ani de la înființarea organizației în lume. BIG BUILD 2016 va deveni cel mai mare eveniment de construcție accelerată și voluntariat din Europa.

Cei 800 de voluntari vin din 15 țări (SUA, Canada, Germania, Olanda, Irlanda de Nord, Slovacia, etc.) și din companiile românești: Kaufland România, Dedeman, Holzindustrie Schweighofer, Ariston și Siniat, care sprijină proiectul și cu importante contribuții financiare.

Despre familiile beneficiar BIG BUILD 2016

Familiile care vor beneficia de locuințele noi din Bacău trebuie să fie în nevoie de o locuință decentă, trebuie să muncească un număr de ore la casele din noua comunitate și să returneze către Habitat for Humanity România costul locuinței la prețul materialelor de construcție, pe o perioadă de 20 de ani, în rate lunare fără dobândă, fără profit. Sistemul Habitat for Humanity, dezvoltat de 40 de ani în 70 de țări din întreaga lume, responsabilizează familiile beneficiar și asigură fondurile pentru construcția și renovarea de locuințe pentru alte familii dezavantajate.

Află mai multe despre Alina și Elena, două dintre familiile care vor primi casă Habitat for Humanity România.

România – cele mai îngrijorătoare statistici pe locuire din Uniunea Europeană

Peste 5 milioane de români locuiesc în condiții severe de sărăcie, potrivit Eurobarometru. Dintre aceștia 1,5 milioane sunt copii. 41,2% din populația țării nu are acces la apă în locuințe sau grupuri sanitare în casă, în timp ce media europeană este de 3,1%. Pe de altă parte, 58% dintre români trăiesc în locuințe suprapopulate, în timp ce media europeană este de 17,8%.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *