free download 78 travel guides written by experts

Biblioteca Metropolitana Bucuresti si Agora Group sarbatoresc Ziua Internationala a Internetului

În data de 30 octombrie 2012, Biblioteca Metropolitană București va celebra Ziua Internațională a Internetului la sediul central al instituției din Piața Romană, începând cu ora 16.30.

În cadrul evenimentului vor fi prezentate site-ul instituţiei, Biblioteca Digitală DacoRomanica (proiect al Bibliotecii Metropolitane București), televiziunea online KartierTV, creată și administrată de Centrul de Tineret al Bibliotecii Metropolitane București, şi campania eSkills Week 2012 a Comisiei Europene.

De asemenea, evenimentul oferă cadrul perfect pentru prezentarea parteneriatului dintre Agora Group și Biblioteca Metropolitană a Municipiului București pentru promovarea unor programe IT&C pentru tineret. Cu această ocazie va fi anunțat şi proiectul televiziunii online pentru liceeni și studenți ForumTV.

Conferința se adresează reprezentanților administrației locale şi ai mass media, elevilor și studenților implicați în proiecte New Media şi ONG-urilor, printre vorbitori numărându-se și reprezentanți ai Internet Society România, Intel România, Irex/Biblionet și ANISP (Asociaţia Naţională a Internet Service Provider-ilor). Întregul eveniment va putea fi urmărit în direct în alte 5 locații ale Bibliotecii Metropolitane București și pe Agora TV.

Despre Agora Group

Agora Group este un trust de presa specializat in tehnologia informatiei, comunicatii, afaceri si distributie de carte straina. Agora Group este prezent in piata publicatiilor IT&C din 1992.

In prezent, Agora Group detine in portofoliu revistele: IT Trends, Digital Trends, evenimentele: Conferintele Regionale Agora, Conferintele de Tehnologie Agora, Conferintele de Soluţii Agora, mesele rotunde IT Trends, serviciul de distributie de carte straina Byblos si portalul online cu serviciul zilnic de stiri AgoraNews.

Detalii pe www.agora.ro.

Despre Biblioteca Metropolitană București

Succesoare a Bibliotecii Mitropoliei Ţării Româneşti, ale cărei începuturi sunt incerte şi deductive odată cu data înfiinţării Mitropoliei Ţării Româneşti, în anul 1359, precum şi a Bibliotecii Colegiului Sf. Sava din Bucureşti, fondată în 1831 şi deschisă publicului în 8 iunie 1838, dar şi a Bibliotecii Centrale din Bucureşti care a funcţionat între anii 1864-1901, Biblioteca Metropolitană Bucureşti, instituţie de difuzare a culturii şi institut de cercetare ştiinţifică, are astăzi 5 misiuni principale ce sînt complementare şi o singură identitate. E vorba de Misiunea de lectură publică, animaţie culturală şi educaţie permanentă, Misiunea de cercetare ştiinţifică, referinţă documentară şi valorificare a patrimoniului, Misiunea de prezervare, conservare şi de îmbogăţire a colecţiilor, precum şi a colecţiilor speciale alcătuite din documente rare şi preţioase, Misiunea de Depozit Legal Local pentru regiunile Bucureşti şi Ilfov şi Misiunea de cooperare naţională şi internaţională.

Detalii pe //www.bibliotecametropolitana.ro.

Bucuresti, 29.10.2012

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *