free download 78 travel guides written by experts

Best Foto Fest in desfasurare

Best Foto Fest, primul mare eveniment ce demonstreaza calitatile artistice ale celor mai mari fotografi romani, a ajuns in aceasta saptamana la Centrul Comercial Orhideea (24 – 30 noiembrie) dupa ce saptamana trecuta frumusetea fotografiilor a putut fi apreciata la Centrul Comercial Feeria.

Evenimentul nu ar fi fost posibil fara suportul oferit de Carrefour Romania si Duracell, companii ce considera ca arta esteticului trebuie incurajata in sufletele oamenilor.

Evenimentul reuneste cei mai mari 11 artisti si un total de 360 de fotografii. Best Foto Fest isi propune sa educe publicul si sa indemne la implicare sociala prin expunerea operelor artistice ale fotografilor Narcis Virgiliu, Alin Popescu, Valentin Calinescu, Tomoaki Minoda, Ionut Staicu, Mihai Moiceanu, Florin Constantinescu, Harris Wallmen, Ciprian Strugariu, Bogdan Panait si Stelian Pavalache urmeaza sa ajunga saptamana viitoare in Galeria Comerciala Carrefour Brasov.

Publicul s-a dovedit a fi foarte receptiv la aceasta initiativa, in jurul fiecarui panou din expozitie fiind in permanenta grupuri ce admirau fotografiile expuse.

Evenimentul isi propune de asemenea sa traga un semnal de alarma la adresa publicului si sa sublinieze nevoia de implicare sociala de care romanii mai putin norocosi ar avea mare nevoie. Astfel, Asociatia Nevazatorilor din Romania se va bucura de mediatizarea problemelor cu care nevazatorii din Romania se lovesc zi de zi.

In Romania avem un numar ridicat si anume 80000 persoane nevazatoare, iar cei acre au sansa la recuperare si anume partial vazatori sunt aproximativ 40000 persoane.

PROBLEMELE NEVAZATORILOR in Romania
* Indemnizaţie lunară între 200 şi 263 de lei;
* Tehnica asistivă necesară pentru studiu, muncă şi viaţa de zi cu zi nu este deloc subvenţionată.
* Foarte putine locuri de munca pentru nevazatori!
* Nu există o şcoală de câini ghizi şi nici importul acestora din străinătate – in toate tarile europene acest lucru exista, la noi nu!
* Foarte puţine semafoare sunt sonorizate, lipsesc reperele tactile în paviment, în staţiile de metrou, gări, pe trotuare.
* Locurile de muncă nu sunt adaptate cu toate ca nevazatorii sunt printre cei mai buni maseuri!
* Nu avem un program de prevenire a bolilor oculare şi de combatere a acestora desi statul roman ar putea initia un astfel de program.
* Nu există un centru de readaptare şi reabilitare pentru cei care-şi pierd vederea în accidente sau în urma unor boli.

Pentru ca acest eveniment sa ajunga in sufletele tuturor romanilor vedete renumite ca actrita Maia Morgenstern, Alex Velea, DJ Wanda, Catalin Botezatu si Gabriela Szabo au fost de acord sa indemne oamenii la donatii si sa atentioneze publicul asupra acestei cauze sociale pentru care merita sa donam macar 1 RON pe durata evenimentului la urnele special amenajate in Centrele Comerciale. Astfel, donatorii vor fi recompensati pentru gestul cel frumos cu o carte postala cu vedeta preferata pe durata evenimentului.

Bucuresti, 27.11.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *