metalshow

Beneficiile incredibile ale exercițiilor de pilates și gimnasticii hipopresive pentru femeile însărcinate

Unul dintre cele mai comune mituri se referă la faptul că femeile însărcinate nu au voie să facă efort în perioada sarcinii. Ei bine, există două tipuri de exerciții care sunt recomandate în această perioadă: exercițiile pilates și gimnastica hipopresivă.

Marga Bălan, fondatoarea Școlii de Pilates, organizează pe 27 mai, la Stejarii Country Club, un workshop dedicat graviduțelor.  În cadrul acestui Workshop, participanții vor afla informații esențiale despre lucrul în sala de sport cu femeile insărcinate.  Este foarte important pentru graviduțe să facă exerciții corecte de gimnastică în timpul sarcinii! 


Este esențială pregătirea corpului pentru momentul sarcinii, cât și după. Astfel,  mișcările corpului vor fi mai eficiente, deci consumul de energie va fi optim. Prin detensionarea lanțurilor musculare de postură, femeile însărcinate vor avea mai puține dureri de spate. În plus, printr-o gimnastică eficientă și corectă a planșeului pelvin, care înseamnă tonifierea dar și detensionarea zonei în același timp, există posibilitatea unei nașteri normale, fără epiziotomie. 

Exercițiile pilates și gimnastica hipopresivă pot fi adaptate fiecărui stadiu al sarcinii. Acestea se bazează pe o respirație corectă care energizează corpul și induce o stare de bine, fizic și mental, elimină stresul și tensiunile. Cele două tipuri de exerciții întăresc zona centrală a corpului, reprezentată prin musculatura abdominalilor, în special mușchiul transvers , musculatura pelvisului și musculatura de stabilitate a coloanei, mușchiul multifizi, fără a pune presiune pe alte părți ale corpului.

“Aceste exerciții îmbunătățesc tonusul muscular și circulația. O circulație mai bună permite un aport mărit  de oxigen către uter, iar mai mult oxigen duce la mai puțin stres pentru bebeluș. Este important să folosești tehnicile de respirație în timpul nașterii. 

În plus, acest tip de sport favorizează o bună oxigenare a fătului. Se stabilește o relație afectivă mamă-copil precoce iar fătul se va poziționa corect în timpul nașterii. Chiar se ușurează faza de expulzie a bebelușului.”, explică Marga Bălan.

Aceste exerciții sunt recomandate și persoanelor care se recuperează după intervenții chirurgicale, precum și persoanelor cu o greutate corporală peste medie sau persoanelor sedentare.

Marga Bălan organizează pe 27 mai, la Stejarii Country Club, un workshop dedicat graviduțelor. Daniela Stanca, Kinetoterapeut Dr , participă la workshop pentru a te învăța să pui în practică lucruri importante în timpul sarcinii , cât și după.  Toți participanții pot fi însoțiți de o graviduță, fără costuri suplimentare, în partea practică a cursului.

Mai multe detalii se pot cere pe Facebook, aici: https://www.facebook.com/scoaladepilates sau printr-un mail la adresele margabalan@yahoo.com și sportulpentrutoti@yahoo.com.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *