free download 78 travel guides written by experts

Beneficiile acoperisurilor metalice

Exista o multime de motive pentru a realiza un acoperis din tigla metalica. Cititi articolul pana la final si veti descoperi o parte dintre acestea. Majoritatea oamenilor care sunt pusi in situatia de a construi un acoperis nou, se gandesc prima data la solutiile clasice, desi s-a dovedit, de-a lungul timpul, faptul ca acoperisurile metalice sunt mult mai rentabile. Acestea sunt de mai multe tipuri, de la tigla metalica din otel la invelitori metalice care au la baza metale neferoase (Aluminiu, Cupru, Titan-Zinc). Diferitele materiale utilizate in constructia acoperisurilor metalice ofera calitati distinctive.

acoperis tigla metalica

sursa foto: novatik.ro

Tipurile de acoperisuri metalice:

– Acoperisurile din cupru. Acestea sunt destul de atragatoare si pot face ca orice casa sa arate mai eleganta. Cuprul este un metal puternic, care este adesea acoperit cu alte metale pentru a-i un aspect de stralucire. Dezavantaj: Cuprul este scump si necesita abilitati speciale de instalare.

– Acoperisuri din tabla de Titan-Zinc. Sistemele realizate cu tabla din Titan-Zinc sunt mai scumpe si necesita oameni specializati in montarea acestora. Aceste acoperisuri sunt foarte rezistente la intemperii, daca sunt instalate corect.

– Acoperisurile din aluminiu. Acestea sunt utilizate adesea in climatele umede. Acoperisurile metalice din aluminiu sunt rezistente la rugina. Este cunoscut faptul ca sunt mai durabile si mai rezistente decat cele realizate din alte tipuri de metale. Un acoperis din aluminiu nu va trebui sa fie inlocuit mai devreme de 40-50 de ani decat daca nu a fost intretinut corespunzator.

– Acoperisul din otel-carbon. Este rezultatul otelului acoperit cu zinc, precum si a unui amestec de aluminiu. Rezista cu usurinta pe casele ce sunt construite in apropierea zonelor cu apa sarata.

– Acoperisul din otel galvanizat. Acesta este realizat cu tabla din otel acoperit cu zinc. Acest lucru ajuta la protejarea impotriva oxidarii si a coroziunii. Un acoperis din otel galvanizat poate fi instalat sub diferite forme si este un tip de acoperis cu o durata de viata mare, care nu se va deteriora usor de-a lungul timpului.

Avantajele acoperisurilor metalice

1. Acoperisurile metalice sunt mai usor de instalat. Acoperisurile metalice ajung in panouri si se imbina la fel ca un puzzle.

2. Acoperisurile din tigla metalica sunt rezistente la foc, insecte, mucegai si putrezire. Un acoperis metalic poate fi foarte rezistent atunci cand este instalat de catre un profesionist. Majoritatea companiilor garanteaza acoperisurile pana la 30 de ani sau mai mult, cheltuielie amortizandu-se mai rapid, comparativ cu solutiile clasice.

3. Metalul este un material usor, ceea ce face sistemul de acoperire mai usor decat acoperisurile conventionale.

4. Motivul pentru care tiga metalica se vinde atat de bine astazi, se datoreaza si rezistentei la foc. Acoperisurile din otel tind sa fie incombustibile. Acesta este motivul pentru care i se acorda clasa A pentru rezistenta la foc. Acesta este cel mai inalt scor pe care il poate obtine un acoperis. Rezistenta la foc este esentiala atunci cand cautati un acoperis.

5. Reflectarea caldurii radiante de la soare si inertia termica reprezinta un alt motiv pentru care acoperisurile metalice sunt mereu populare. Acesta reduce acumularea de caldura si reduce drastic costurile de racire, acest lucru afectand in mod direct si mediul, deoarece se reduce consumul de energie.

In general, costul unui acoperis metalic difera destul de mult in functie de dimensiuni, forma si tipul de tabla ales. Un acoperis metalic poate fi o investitie buna pentru proprietarii de case, deoarece sunt mult mai putin costisitoare de instalat si, de asemenea, mult mai rezistente in timp. Un acoperis metalic ar putea costa mai mult la inceput (comparativ cu alte sisteme), dar rezistenta ridicata in timp si costurile de intretinere mici, il fac mult mai rentabil.

Acoperisurile metalice sunt o tehnologie noua care a devenit foarte folosita in ultimii ani. Multi proprietari de case aleg tigla metalica din cauza longevitatii ei. De-a lungul anilor, tigla are tendinta sa depaseasca majoritatea tipurilor de acoperisuri si sa ofere atractivitate, precum si un sistem functional pentru acoperisuri.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *