free download 78 travel guides written by experts

BENCLINOV & ASOCIATII, 9 ani de experienta la Concursul de Arbitraj

Comercial International Willem C. Viss

In ultimii 9 ani, Casa de avocatura Benclinov & Asociatii a sustinut si promovat participarea unor echipe romanesti la competitia “WILLEM C. VIS INTERNATIONAL COMMERCIAL ARBITRATION MOOT”, cel mai important concurs international in domeniul dreptului comercial international si al arbitrajului comercial, competitie care are drept scop promovarea Conventiei de la Viena din 1980 privind vanzarea-cumpararea internationala de bunuri.

Concursul se desfasoara anual, in limba engleza si se adreseaza studentilor si masteranzilor la drept, cu participarea unor universitati si facultati de drept provenind din diferite sisteme juridice. 

Competitia se desfasoara pe doua planuri: partea scrisa (redactarea memorandum-urilor, unul pentru Reclamant si unul pentru Parat) si sustinerea orala a pledoariilor.

Natura internationala a concursului este reflectata si de implicarea participantilor, provenind din sisteme de drept diferite si viitori specialisti in drept comercial international, in mecanismele de interpretare si aplicare a unor texte consacrate ale dreptului comercial international (Conventia de la Viena privind vanzarea internationala de bunuri- 1980 CISG). De asemenea, competitia are ca scop dezvoltarea aptitudinilor necesare sustinerii unei pledoarii, in limba engleza, in fata unui complet de arbitri provenind din sisteme diferite de drept.

Anul acesta competitia are loc in perioada 14 -21 Aprilie si se va desfasura la sediul Facultatii de Drept (Juridicum) a Universitatii din Viena. La editia 2011 vor concura echipe de la 262 universitati din 66 de tari.

Pentru a patra oara, Benclinov & Asociatii sustine financiar si logistic o echipa din Romania, sub un nume deja consacrat : Bucharest Independent Team. Anul acesta de pregatirea echipei se ocupa doi dintre avocatii Benclinov & Asociatii, profesionisti cu experienta in drept si arbitraj comercial international: Av. Constantin BENCLINOV – Partner si Av. Ana Maria NISTOR – Senior Manager.

«Scopul acestui concurs este acela de a familiariza participantii cu domeniul dreptului comercial international si mai ales al textelor elaborate de Comisia Natiunilor Unite privind Comertul International (UNCITRAL), precum si cu institutia arbitrajului ca optiune viabila pentru rezolvarea disputelor care pot apare in derularea contractelor internationale ” a precizat Constantin BENCLINOV, Partener al Benclinov & Asociatii.

“In plus, in perioada desfasurarii etapei de dezbateri la Viena, Asociatia Moot Alumni organizeaza pentru studentii participanti un program social activ, menit sa promoveze interrelaţionarea dintre aceştia şi să adauge astfel acestui prestigios eveniment competiţional un pronunţat caracter personal, prin crearea, în multe cazuri, a unor relatii de prietenie de durata între cei prezenţi, pentru care participarea la competiţie devine o tradiţie ” a subliniat Ana Maria NISTOR, Senior Manager in cadrul Benclinov & Asociatii.

Una dintre cele mai importante realizari ale Benclinov & Asociatii, la nivelul celui mai mare concurs de drept comercial international, a fost promovarea cu succes a Regulilor de Arbitraj ale Curtii de Arbitraj Comercial International de la Bucuresti, care au fost desemnate Reguli de procedura competitionala pentru editia 2006-2007 a concursului Willem C. Vis.

De asemenea, avocatii parteneri ai Benclinov & Asociatii, Constantin BENCLINOV si Raluca CURELEA, sunt invitati de 8 ani de zile sa participe ca arbitrii in cadrul acestei competitii, in ultimul an alaturandu-li-se si Av. Ana Maria NISTOR – Senior Manager.

In domeniul comertului international si al abitrajului comercial intenational, membrii Benclinov & Asociatii au o vasta experienta practica, prin instrumentarea si castigarea unor dosare de arbitraj comercial international la ICC Paris, solutionate atat pe legea romana, cat si pe normele de comert international (lex mercatoria).

Bucuresti, 12.04.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *