free download 78 travel guides written by experts

Bell Labs provoaca cercetatorii de pretutindeni sa redefineasca viitorul

lansand Premiul Laboratoarelor Bell dedicat „inventarii viitorului”

La a 50-a aniversare a descoperirii radiaţiilor microundelor cosmice, ramura de cercetare a Alcatel-Lucent lansează Premiul Bell Labs pentru a aprinde flacăra inovaţiei printre cercetătorii din noua generaţie

Bell Labs, ramura de cercetare a Alcatel-Lucent (Euronext Paris şi NYSE: ALU), sarbătoreşte astăzi cea de a 50-a aniversare de la descoperirea radiației microundelor cosmice, una dintre cele mai importante probe care susţine teoria Big Bang-ului de creare a universului. Decoperirea din 1964 a cercetătorilor Bell Labs Arno Penzias şi Robert A. Wilson le-a adus acestora un Premiu Nobel în Fizică şi a pus baza descoperirilor ulterioare in domeniul astronomic.

Cu ocazia acestei celebrări, Bell Labs lansează un program pentru extinderea domeniului de aplicare a inovaţiei la Bell Labs, în concordanță cu statutul său de organizație de cercetare eminentă lume în domeniul informațiilor și reţelelor de comunicații. În centrul acestui program se află Premiului Bell Labs, o competiţie care va da oricărui cercetător, din ţările participante de pe întreg globul, şansa să-şi prezinte ideile lumii şi să colaboreze cu cercetători renumiţi din cadrul Bell Labs. Câştigătorii vor primi premii în bani în valoare de până la $100,000 şi şansa de a-şi dezvolta în continuare ideile în cadrul Bell Labs, acolo unde este posibil. Esenţa acestui premiu are la bază convingerile Bell Labs care evidentiază noua direcţie si misiune, inclusiv:
· Dorinţa de colaborare cu comunitatea globală de inovare (atât în interiorul cât şi în afara Bell Labs)
· Cercetătorii şi inovatorii trebuie să se concentreze pe provocările care pot apărea peste 10 ani de acum înainte, adică să rezolve probleme care necesită o îmbunătăţire de 10 ori (sau mai mult) în dimensiuni multiple
· Aceste soluţii sunt în centrul proiectelor Bell Labs revoluţionare numite 10x game-changing research şi a celor multidisciplinare numite “FutureX” şi care încearcă să rezolve probleme majore (dintre care multe încă nu au o soluţie pentru “x”)

Pe lângă anunţarea Premiului Bell Labs, planurile pentru un nou centru Bell Labs în apropiere de Tel-Aviv, Israel, au fost de asemenea anunţate de Michel Combes, CEO Alcatel-Lucent.

„Sunt încântat să văd ideile care ies la lumină în urma acestui proces, și să introduc mulți tineri oameni de știință și ingineri talentați în comunitatea Bell Labs” a spus Marcus Weldon, preşedintele Bell Labs şi CTO Alcatel-Lucent. „Ei se vor alătura unora dintre cei mai străluciţi oameni de știință, ingineri și matematicieni din lume, care continuă să dezvolte inovații care schimbă lumea.”

Celebrarea Big Bang-ului de astăzi va avea loc la sediul Bell Labs din Holmdel, New Jersey, în umbra “Antenei Horn”, care a fost parte istoric vorbind din programul pasiv de sateliţi NASA, Proiectul ECHO, şi a avut un rol foarte important în descoperirea Big Bang. Printre participanţi s-au numărat Arno Penzias şi Robert Wilson, precum și alţi oameni de știință importanţi și Marcus Weldon președintele Bell Labs și CTO Alcatel-Lucent.

Comentând cu privire la eveniment, Weldon a spus, "Cred că este potrivit ca astăzi, când onorăm și celebrăm această realizare incredibilă a lui Arno și Bob, laureată cu Premiului Nobel, să lansăm un program destinat să inspire descoperiri și inovații care schimbă lumea ale unor tineri cercetători care poate, într-o zi le vor călca pe urme. Premiul Bell Labs este destinat să recunoască meritele inovatorilor care au capacitatea și viziunea de a contesta ipotezele comune și de a găsi modalități de a revoluționa modul în care trăim, muncim, comunicăm, colaborăm și ne conectăm unii cu alții și cu lumea noastră digitală.

Despre Premiul Bell Labs

Premiul Bell Labs este o competiţie care recompensează propuneri revoluţionare 10x în domeniul tehnologiilor informaționale, de comunicații și a sistemelor software și aplicațiilor conexe. Competiţia este deschisă oricărei persoane din ţările participante, care „deţine” o idee şi îndeplineşte criteriile de eligibilitate.

Trei câştigători vor primi câte o bursă în valoare de $100,000 (premiul cel mare), $50,000 (locul al doilea) şi $25,000 (locul al treilea). În plus, prin acest proces, Bell Labs poate colabora cu diverşi participanți la concurs, ca parte a planurilor companiei de recrutare de talente. Termenul limită pentru înscrierea în concurs este 15 Iulie 2014. Pentru mai multe informaţii, vizitaţi site-ul web Bell Labs Prize. Pentru înscrierea în concurs nu este necesară nici o achiziţie sau plată.

Despre descoperirea radiaţiilor microundelor cosmice

În 1964, Arno Penzias şi Robert Wilson făceau experimente cu antena Horn Holmdel, un dispozitiv extrem de sensibil folosit iniţial pentru a detecta undele radio care erau retransmise de sateliţii balon Echo, și mai târziu Telstar, primul satelit active de comunicaţii. Aceste unde radio erau atât de slabe, încât era absolut necesară înlăturarea oricărei interferențe posibile pentru a le detecta.

În ciuda faptului că au luat toate măsurile posibile pentru a elimina interferențele, ei continuau să detecteze un zgomot ciudat, ca un zumzet, care venea din toate părțile cerului în orice moment din zi și din noapte. Au făcut o serie de teste suplimentare pe echipament, și chiar au înlăturat câteva cuiburi de porumbei şi reziduurile lăsate de aceşti. Cu toate acestea, sunetul a persistat. În cele din urmă, s-a stabilit că zgomotul venea din afara galaxiei noastre.

Aproape întâmplător, au aflat mai târziu că cercetătorii astrofizicieni Robert H. Dicke, Peebles Jim și David Wilkinson de la Universitatea Princeton erau în căutarea unei modalitati de a detecta radiațiile reziduale despre care se credea că ar fi rezultat în urma Big Bang-ului. După cum s-a dovedit ulterior, radiațile detectate de Penzias şi Wilson s-au potrivit perfect cu prezicerile cercetătorilor de la Universitatea Princeton și, prin urmare, au făcut istorie.

Citate:

Arno Penzias a declarat: “Când am auzit prima dată acel “zumzet” inexplicabil, nu am înțeles semnificația lui, și nu am visat că ar avea vreo legătură cu originile universului. Numai după ce am epuizat toate explicaţiile posibile cu privire la provenienţa acestuia, ne-am dat seama că am dat peste ceva măreţ. "

Robert A. Wilson a declarat: "Am spus adesea că nu a existat nici un moment de" a-ha ", încercam doar să explicăm ceva ce nu înţelegeam. Este motivant să-ti dai seama de implicațiile cercetărilor tale şi că aceastea sunt parte dintr-o vastă moștenire științifică."

John C. Mather, astrofizician în cadrul Centrului de Zbor Spațial Goddard, NASA, a declarat: "Privind înapoi, putem spune că Penzias şi Wilson au declanșat dezvoltarea unei industrii care a transformat cosmologia din speculație în ceva spectaculos de precis, cu mii de articole publicate, mii de oameni de știință și ingineri implicati, deja două premii Nobel și, probabil, un al treilea în viitor. Ce rezultat uimitor!"

Paris / Bucuresti, 20.05.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *