metalshow

Beckham: din dragoste pentru fotbal

BBC WorldwideBBC Worldwide şi BBC One anunţă o nouă producţie cu David Beckham realizată în colaborare cu Big Earth Productions

Unul dintre cei mai importanţi şi reprezentativi jucători ai generaţiei sale şi nu numai, David Beckham se întoarce Crăciunul acesta pe ecranele din Regatul Unit şi din întreaga lume cu o călătorie unică în jurul Pământului, în care joacă câte un meci pe toate cele şapte continente. Cel mai selecţionat jucător de câmp englez va prezenta pofta incredibilă de fotbal, aruncând o privire asupra tuturor comunităţilor umane care joacă acest sport indiferent de condiţiile grele pe care le întâmpină în zonele extreme şi îndepărate în care trăiesc.

Producţia, preluată împreună de BBC Worldwide şi BBC One de la Big Earth Productions, îl urmăreşte pe jucătorul recunoscut în toată lumea în drumul său prin satele din Papua Noua Guinee, colinele din Nepal, străzile din Buenos Aires, întinderile de deşert din Djibouti, terenurile perfecte din Miami sau peisajele îngheţate din Antartica.

Această călătorie inedită în jurul lumii promite cele mai variate poveşti despre culturile diferite ale comunităţilor umane. David încearcă să descopere cum reuşeşte fotbalul să îi unească pe oameni şi dacă sportul care l-a consacrat încă are puterea să le schimbe vieţile aşa cum a făcut-o în cazul lui. Aflăm cum este viaţa în afara terenului pentru cei care se luptă să supravieţuiască în condiţii precare, dar şi pentru cei care îşi văd visul împlinit şi ajung în marile campionate ale lumii. Drumul se termină pe Old Trafford, acolo unde a început totul pentru David, unde are loc un meci cu alte legende ale fotbalului, ca un ultim omagiu adus acestui frumos sport.

David Beckham: „Îmi amintesc când stăteam în avion şi discutam despre această idee cu prietenii, dar nu mă gândeam vreodată că o să devină realitate. Sunt foarte entuziasmat că am reuşit să realizăm acest proiect îndrăzneţ. Fie ca jucător, fie în afara terenului, alături de UNICEF şi alţi parteneri, am văzut efectul de transformare pe care sportul, şi fotbalul în particular, îl are asupra vieţilor oamenilor. Această călătorie incredibilă îmi va permite să arăt latura pozitivă a sportului pe care îl iubesc şi să aduc în faţa lumii pasiunea şi generozitatea celor care joacă fotbalul ca şi cum ar fi o forţă a binelui.”

David Beckham: Din dragoste pentru fotbal este al doilea documentar făcut de fostul jucător pentru BBC. David Beckham în căutarea aventurii a fost anul precedent un hit global pentru BBC Worldwide, producţia fiind difuzată în peste 165 de ţări.

Beckham: din dragoste pentru fotbal

Suzanne McKenna, Director Comercial Conţinut Factual BBC Worldwide: „David Beckham are o abilitate incredibilă de a relaţiona cu oamenii din toată lumea prin dragostea lui pentru fotbal şi suntem bucuroşi să lucrăm din nou cu el în acest proiect unic şi plin de inspiraţie. Din cele mai izolate colţuri ale lumii până la marile metropole, fotbalul are puterea să unească oamenii, iar această pasiune comună rezonează cu publicul de pretutindeni.”

Charlotte Moore, Controller BBC One: „David Beckham se întoarce la BBC One pentru un film special în urma dorinţei sale îndrăzneţe de a juca fotbal pe toate cele şapte continente, din Nepal, Papua Noua Guinee şi Chile până în Antartica. David şi-a propus să ne arate cum fotbalul poate fi o forţă a binelui prin modul în care schimbă vieţile oamenilor şi uneşte comunităţile atât de diferite din cele mai izolate şi vulnerabile zone din lume.”

Maxine Watson, Editor Producţii Documentare: „David Beckham este un simbol al fotbalului a cărei pasiune pentru sport este bine cunoscută. Fotbalul i-a schimbat viaţa şi continuă să schimbe destinele tinerilor jucători din Europa, America sau Africa. Această provocare este o călătorie de descoperire şi un omagiu adus sportului cu balonul rotund.”

David călătoreşte până în inimile ţărilor avându-l ca partener de călătorie pe prietenul său din copilărie Dave Gardner. De multe ori folosind rute dificile, chiar periculoase, pentru a ajunge la terenurile de joc, el ia parte la meciuri între echipe formate din şapte oameni, alese chiar din comunităţile locale. Întâlnirile au loc în cele mai neaşteptate locuri, de la zonele vaste şi neexplorate ale junglei din Papua Noua Guinee până la peisajele îngheţate din Antartica, prima oară când un meci are loc acolo.

Călătoria lui David prin lume, ca sportiv profesionist, i-a arătat acestuia cum este privit fotbalul ca o forţă a binelui. El înţelege perfect că sportul a devenit un limbaj universal care poate schimba destine şi aduce împreună comunităţile celor mai vulnerabili oameni din lume.

Preluat pentru BBC de Charlotte Moore, Controller BBC One, şi Maxine Watson, Editor Producţii Documentare, filmul este produs de Big Earth Productions şi va fi distribuit internaţional de BBC Worldwide.

Bucuresti, 29.10.2015

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *