free download 78 travel guides written by experts

Beatificarea* Papei Ioan Paul al II-lea, in direct la TVR

TVR Info, TVR 2 şi TVR HD difuzează ediţii speciale, documentare şi transmisiuni în direct de la Vatican, sâmbătă, 30 aprilie şi duminică, 1 mai

Unul dintre cele mai importante evenimente ale lumii catolice, beatificarea* Papei Ioan Paul al II-lea, va face subiectul mai multor programe şi transmisiuni în direct ale Televiziunii Române. Sâmbătă, 30 aprilie şi duminică, 1 mai, TVR Info va difuza atât documentare, ediţii speciale, cât şi ceremonia propriu-zisă, în direct de la Vatican. Aceasta va putea fi urmărită duminică şi la TVR 2, într-o ediţie specială Via sacra, precum şi la TVR HD, în simulcast cu TVR Info.

La TVR Info, telespectatorii vor fi introduşi în atmosfera evenimentului încă de sâmbătă, când, la ora 18.45, vor avea ocazia să vadă documentarul Papa Ioan Paul al II-lea şi comunismul, urmat, de la ora 19.00, de o Ediţie specială, în direct, cu subiectul „Pregătiri pentru beatificarea Papei Ioan Paul al II-lea”. Duminică, tot la TVR Info, se difuzează documentare tematice, chiar de la prima oră: Sensul unui pontificat (ora 7.30), Radio Vatican (ora 8.30), Papa Ioan Paul al II-lea în Est (ora 9.30).

Între orele 10.30 – 14.00, la TVR Info va putea fi urmărită Ediţia specială moderată de Cristian Tabără şi avându-l ca invitat pe Wilhelm Dancă, rector la Institutul Romano-Catolic din Iaşi. În cadrul acesteia se va transmite, în direct de la Vatican, ceremonia de beatificare a fostului Suveran Pontif, precum şi documentarul Treptele Apostolatului – IOAN PAUL AL II-LEA (Giovanni Paolo II – Le stagioni dell’apostolo, Vatican), regia Leandri Castellani, ilustrând întregul parcurs al Papei Ioan Paul al II-lea.

Duminică, de la 10.30, TVR 2 difuzează o ediţie specială a emisiunii Via sacra, prilejuită de ceremonia de beatificare a Papei Ioan Paul al II-lea, un magazin cu transmisiune directă de la Vatican.

Tot sub genericul Via sacra. Ediţie specială se va difuza, pe TVR HD, în direct, în simulcast cu TVR Info, ceremonia de beatificare a Papei Ioan Paul al II-lea, pe 1 mai, între orele 11.00 – 13.30. TVR HD va transmite imaginea de la Vatican, preluând comentariul făcut de Cristian Tabără şi invitatul său în studioul TVR Info.

* În luna ianuarie a acestui an, actualul papă Benedict al XVI-lea a promulgat decretul prin care este recunoscut un miracol înfăptuit de fostul Suveran Pontif, Ioan Paul al II-lea. La aproape cinci ani de la moartea acestuia, oficialii de la Vatican consideră că el este cel datorită căruia o călugăriţă din Franţa s-a vindecat în mod miraculos de Parkinson, boală de care suferea şi fostul Suveran Pontif. Călugăriţa s-a vindecat inexplicabil, la două luni de la moartea lui Ioan Paul al II-lea, după ce ea şi alte călugăriţe se rugaseră pentru fostul Papă. Beatificarea reprezintă primul pas către sanctificare şi confirmarea urcării sufletului unui om în Rai şi a capacităţii sale de a interveni pentru oamenii care i se roagă. Cei beatificaţi de Biserica Catolică pot fi sanctificaţi după ce li se confirmă şi un al doilea miracol.

Bucuresti, 29.04.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *