free download 78 travel guides written by experts

BDR Associates susține dezvoltarea pieței de comunicare în Republica Moldova

Agenția câștigă, pentru al 10-lea an consecutiv, contractul de asistență pentru Delegația UE, de la Chișinău.

BDR Associates-Communication Group câștigă, pentru al 10-lea an consecutiv, contractul de consultanță și asistență în comunicare strategică pentru Delegația Uniunii Europene în Republica Moldova, reconfirmând prin acest nou contract, susținerea, prin comunicare adecvată, a direcției europene și a efortului de tranziție economică a Republicii Moldova către statutul de piață emergentă.

Grupul de consultanță și comunicare strategică BDR Associates, partener al Hill+Knowlton Strategies, parte din grupul WPP își confirmă astfel capabilitățile profesionale complexe pentru a-și asista clienții în a anticipa, a înțelege și a depăși toate aspectele de risc și schimbare cu care organizațiile se pot confrunta într-o piața în perioade de creștere, de schimbare, sau de tranziție, atât în România și Republica Moldova, cât și în alte piețe emergente, sau consacrate, din Europa și Asia.

Prezentă în Republica Moldova de aproape 14 ani, agenția BDR Associates a contribuit la formarea pieței de comunicare din țara vecină impunând standardele înalte ale valorilor și practicilor profesionale specifice Europei occidentale, în derularea activităților de comunicare pentru diverși clienți din sectorul guvernamental sau privat, venind în întâmpinarea diverselor oportunități oferite de piața Republicii Moldova, aflată în proces ascendent de afirmare internațională.

Bazându-se pe experiența și pe înțelegerea profundă a politicilor europene în Republica Moldova, BDR Associates a încheiat recent proiectul de comunicare pentru promovarea DCFTA (Deep and Comprehensive Free Trade Area) în cadrul Programului de Bună Guvernare implementat de către Guvernul Moldovei, în parteneriat cu o prestigioasă companie globală de consultanță. În cadrul proiectului BDR a pus la punct campania de comunicare ce a inclus și elaborarea strategiei guvernamentale de promovare a componentei DCFTA, parte a Acordului de Asociere dintre Uniunea Europeană și Republica Moldova, pentru încurajarea investițiilor străine în Republica Moldova și extinderea exporturilor de produse și servicii autohtone pe marile piețe din UE. 

„Suntem prezenți în Republica Moldova de peste 13 ani, întâi ca pionieri în comunicare strategică, iar astăzi ca agenție de referință pentru mediul de afaceri local, antreprenori sau investitori străini. Cred că avem o obligație morală să contribuim la susținerea parcursului economic ascendent al pieței vecine, iată de ce ne interesează asocieri cu companii externe puternice, care au forța să aducă investiții de calibru, precum și transfer de know how pentru Republica Moldova. Proiectele de tipul DCFTA se înscriu în efortul de anvergură făcut de Guvernul Moldovei în demersul de a deveni o piață emergentă și a deschide în același timp, piețele europene pentru produsele și serviciile moldovenești, din sectoarele în care economia lor este competitivă și ofertantă. Mediul de afaceri joacă un rol important în împlinirea acestui demers. Suntem onorați de parteneriatele cu câteva mari companii globale de consultanță, cu care colaborăm în România și în Republica Moldova în proiecte cu obiective pe termen lung, menite să aducă beneficii economiei și progres societății”, a declarat Cătălina Rousseau, President & CEO, BDR Associates, România & Republica Moldova.


Echipa BDR Associates din Republica Moldova este formată din 8 consultanți specializați în comunicare corporate, comunicare financiară, comunicare internă, public affairs, managementul reputației și al situațiilor de criză, change communication, branding, lucrând de peste 13 ani pentru instituții guvernamentale și organizații internaționale prezente în Republica Moldova, precum Banca Mondială, UNDP, UNICEF, USAID, WHO și asistând în același timp clienți din sectorul privat, din domeniul financiar-bancar, petrol și gaze, construcții, tehnologia informației, alte industrii.

Despre invesții în Republica Moldova

Potrivit Camerei Inregistrării de Stat din Republica Moldova (www.cis.gov.md), investitorilor din țările UE le-a revenit ponderea majoritară de 52,2 % din totalul investițiilor străine în piața vecină. Totodată, în ianuarie 2016, în Republica Moldova erau înregistrate 1600 de companii cu capital românesc, reprezentând 16% din totalul întreprinderilor străine, România fiind pe primul loc ca număr de investitori străini.

Potrivit statisticilor oficiale din Republica Moldova (www.statistica.md), investiţiile străine directe au crescut cu 1,2% în primul trimestru al 2016, faţă de finele anului 2015, respectiv cu 41,66 milioane dolari.

Principalii beneficiari ai investițiilor străine în Republica Moldova sunt sectorul financiar, industria prelucrătoare, comerţul, tranzacțiile imobiliare, transporturile și telecomunicațiile, sectorul energetic, construcţiile, sănătatea şi asistenţa socială.

Principalele domenii spre care s-au îndreptat investițiile românești în Republica Moldova sunt industria petrolieră, materiale de construcții, industria alimentară, transporturi, tehnologia informației comunicațiile, comerț, consultanță, comunicare și turism.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *