free download 78 travel guides written by experts

BCR sustine intreprinzatorii romani cu solutii de finantare

special adaptate contextului economic actual

Banca Comerciala Romana (BCR) a lansat o gama complexa de solutii de finantare destinate intreprinderilor mici si mijlocii (IMM) – linia de credit (overdraft) BCR RESTART si creditul pentru investitii BCR RESTART, si microintreprinderilor – creditul pentru capital de lucru BCR Restart Micro.

Aceste produse se adreseaza clientilor persoane juridice care sunt eligibili la garantarea creditelor in proportie de minim 50% de la institutii de garantare specializate.

Prin intermediul creditelor din gama BCR RESTART, intreprinzatorii beneficiaza de niveluri de dobanda deosebit de avantajoase atat in moneda nationala – incepand de la 13%/an – cat si in euro, pentru care marja adaugata ratei EURIBOR porneste de la 4,75%. Totodata, gama de solutii de finantare BCR RESTART este avantajoasa prin timpul foarte scurt de aprobare a solicitarilor clientilor – doar 9 zile lucratoare din momentul depunerii dosarului complet – si prin faptul ca nu exista niciun comision pentru analiza documentatiei depuse.

„Creditele BCR RESTART pot ajuta mii de intreprinderi si intreprinzatori sa treaca mai usor peste dificultatile economice curente. Aceste credite au conditii avantajoase si o dobanda semnificativ mai mica decat media pietei. Totodata, un management adecvat al riscului protejeaza deopotriva IMM-urile si banca”, a declarat vicepresedintele executiv al BCR, Wolfgang Schoiswohl.

IMM-urile pot beneficia de pana la 500.000 lei sau echivalent in euro sub forma unei linii de credit (overdraft) BCR RESTART, in functie de gradul de acoperire cu garantii obtinute din partea institutiilor specializate.

Pentru investitii, companiile romanesti pot avea la dispozitie pana la 1.000.000 lei sau echivalent in euro prin intermediul creditului pentru investitii BCR RESTART, suma acordata fiind de asemenea stabilita in functie de de garantia obtinuta din partea institutiilor specializate.

Liniile de credit (overdraft) BCR RESTART se pot acorda pe o perioada maxima de 12 luni, iar creditele pentru investitii BCR RESTART se pot acorda pe o perioada intre 3 si 5 ani, cu o perioada de gratie de la plata dobanzii de pana la 6 luni. Ambele credite BCR RESTART destinate intreprinderilor mici si mijlocii se pot acorda inclusiv pentru rambursarea unor credite anterior acordate.

In acelasi timp, BCR lanseaza creditul pentru capital de lucru BCR RESTART Micro, in lei, adresat in principal microintreprinderilor care au un rulaj mediu net de minim 1 500 RON inregistrat pe ultimele 6 luni prin conturi deschise la BCR. Micii Intreprinzatorii pot beneficia de pana la  300.000 lei prin BCR RESTART Micro. Suma imprumutata poate fi folosita pentru aprovizionare, productie, prestari servicii sau creditare subactivitati, proiecte, contracte, rambursare de credite, plati curente catre buget, etc, cu exceptia platilor pentru investitii.

Bucuresti, 30.06.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *