metalshow

BCR si TransFonD lanseaza, in premiera in Romania, serviciul de facturare electronica

· Serviciul de facturare electronica, e-Factur@, asigura emiterea, arhivarea si transmiterea facturilor integral în mediu electronic; documentele arhivate au deplină valoare legala
· Serviciul asigură economii semnificative de timp si costuri de procesare precum si de spatiu de stocare
· La nivel operational, serviciul asigură îmbunătățirea proceselor de monitorizare, accelerare, fluidizare şi control al fluxurilor de numerar

Banca Comerciala Romana (BCR) si Transfond lanseaza, in premiera in Romania, serviciile de facturare electronica prin intermediul serviciului e-Factur@. Serviciul asigura atat emiterea facturilor cat si arhivarea şi, respectiv, livrarea/transmiterea acestora integral în mediu electronic, înlocuind procesul similar desfăşurat pe suport hârtie.

Serviciul e-Factur@ este oferit sub forma unei aplicaţii unice securizate, la care se pot conecta atât emitenţii de facturi, cât şi destinatarii acestora. Documentele arhivate au valoare de document justificativ din punct de vedere legal, nefiind necesară tipărirea şi păstrarea acestora pe suport hârtie. Serviciul faciliteaza, astfel, economii semnificative de timp si costuri de procesare precum si de spatiu de stocare.

“Facturarea electronică vine în completarea instrumentelor deja utilizate în relaţiile de afaceri pe care banca le ofera clientior sai. La nivel operational, serviciul asigură îmbunătățirea proceselor de monitorizare, accelerare, fluidizare şi control al fluxurilor de numerar. Intentionam sa dezvoltam in viitor si optiunea transmiterii facturii electronice prin intermediul serviciului internet banking BCR catre destinatarii finali”, a declarat Valentin Florin Galatanu, directorul executiv al Directiei Tranzactii Bancare din cadrul BCR.

“e-Factur@ completează gama de servicii din zona de e-Business, precum şi a serviciilor de plăţi, ca parte a serviciilor adiţionale opţionale SEPA. Acest serviciu pune bazele pentru dezvoltarea facilităţii de reconciliere a facturilor emise cu plăţile încasate, care constituie, în cadrul SEPA, al doilea serviciu cu valoare adăugată legat de plăţi, considerat de importanţă majoră pentru societăţile comerciale din Uniunea Europeană. Dezvoltarea serviciului s-a făcut cu luarea în considerare a tendinţelor europene generale şi a cerinţelor pieţei locale, în conformitate cu prevederile legislative relevante (Codul Fiscal, Legea Semnăturii Electronice, Legea Arhivării Documentelor in Format Electronic, Legea Contabilităţii)”, a declarat Razvan Faer, seful Departamentului Strategie si Marketing din Transfond.

Aplicaţia de facturare electronică e-Factur@ este parametrizată pentru a procesa un volum de facturi cuprins între 50 şi 500 de mii zilnic, scalabil nelimitat. Sistemul central este administrat în totalitate de către TRANSFOND, atât tehnic cât şi funcţional, astfel încât clienţii să îşi poată concentra/direcţiona eforturile către alte zone de business.

Colaborarea dintre BCR si TRANSFOND marcheaza astfel o a treia directie de dezvoltare in domeniul serviciilor financiare bazate pe infrastructura tehnologica, pe langa serviciile de plati interbancare si numarul de urgenta pentru carduri pierdute/furate (serviciul LUC). Strict in domeniul facturii electronice, BCR si Transfond intreprind o actiune de pionierat, punand la dispozitia emitentilor de facturi un serviciu complet, similar cu tendintele europene deja amorsate.

Despre TRANSFOND

TRANSFOND este operator al Sistemului Electronic de Plăţi: administrator şi operator al sistemului SENT (casa automată de compensare), administrator tehnic şi operator al sistemului ReGIS (sistemul de decontare pe bază brută în timp real), conform mandatului acordat de către Banca Naţională a României, operator tehnic al sistemului SaFIR (sistemul de depozitare şi decontare a operaţiunilor cu titluri de stat).

Începând cu luna iulie 2009, TRANSFOND este furnizor autorizat de Servicii de Arhivare Electronică (e-Arhiv@) în conformitate cu prevederile Legii nr. 135/2007 privind arhivarea documentelor în formă electronică. Autorizările şi acreditările necesare au fost obţinute în baza ordinelor Ministerului Comunicaţiilor şi Societăţii Informaţionale, nr. 521 şi 522.

Totodată, TRANSFOND a lansat, începând cu data de 1 septembrie 2009, Linia de Urgență pentru Carduri (LUC), serviciu destinat emitenților de carduri din România, ce pune la dispoziția clienților instituțiilor înrolate un număr unic de contact, disponibil 24/7/365, pentru blocarea cardurilor pierdute sau furate.

În 2010, TRANSFOND își completează gama de servicii oferite, prin adăugarea la acestea a Serviciului de Facturare Electronică (e-Factur@), destinat emitenților de facturi.

Bucuresti, 23.08.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *