free download 78 travel guides written by experts

BCR propune un volum total al finantarilor, in programul “Prima Casa”, de 450 milioane EUR

Banca Comerciala Romana (BCR) estimeaza ca va acorda, in 2009, prin programul “Prima Casa”, finantari imobiliare in valoare de 450 milioane EUR.

Din aceasta suma 25% va fi alocata pentru finantarea locuintelor in constructie (conform art. 2, lit. b) si c) a H.G. 717/2009) cealalta parte fiind destinata pentru finantarea achizitionarii de locuinte finalizate.

Dobanda perceputa in cazul acestor credite va fi dobanda interbancara EURIBOR3M + o marja de 3,8%. Perioada de acordare este de maxim 30 de ani.

Banca solicita un comision de acordare credit in valoare de 0,5%, aplicat o singura data la valoarea creditului ceea ce inseamna o cota de 0,017% pe an de creditare (pentru un credit de 30 de ani). Totodata, solicitantul va trebui sa plateasca potrivit legii un comision de garantare pentru Fondul National de Garantare a Creditelor pentru IMM (FNGCIMM) in valoare de 0,37% pe an. BCR NU percepe comision de rambursare anticipata.

Creditul are o valoare maxima de 57.000 EUR. Avansul cerut de banca este de 5% din valoarea locuintei, in cazul in care locuinta are o valoare mai mica sau egala cu 60.000 EUR. In cazul in care valoarea acesteia este mai mare de 60.000 EUR, avansul este egal cu diferenta dintre pretul locuintei si valoarea creditului (max. 57.000 EUR).

Pentru creditele in programul Prima Casa se poate inscrie orice cetatean roman, rezident sau nerezident.

Gradul de indatorare admis de banca este de maxim 60%.

BCR accepta la calculul solvabilitatii, pana la patru coplatitori, care pot fi atat membri de familie ai solicitantului cat si fara nici-un grad de rudenie. Banca ia in considerare doar venituri certe cu caracter de permanenta care pot fi probate cu documente. In cazul cetatenilor romani nerezidenti se pot lua in calcul doar veniturile salariale.

Printre avantajele oferte BCR se numara siguranta ofertei de creditare pentru clientii care doresc sa beneficieze de o locuinta care urmeaza sa se construiasca sau care se afla in faza de constructie pentru o perioada de cel mult 18 luni; obtinerea preavizarii creditului, in maxim 60 minute la orice unitate BCR; efort financiar redus prin perioada mare de creditare.

Pe langa toate acestea clientii pot face economie de timp, prin utilizarea urmatoarelor modalitati de rambursare – oriunde si oricand in tara prin reteaua de ATM-uri BCR (cea mai extinsa retea), prin intermediul cardului de debit, prin Direct Debit, Standing Order, pentru creditele in lei dar si utilizand serviciul de efectuare operatiuni prin Canale Alternative BCR (internet sau telefon), nemaifiind necesara deplasarea la banca pentru achitarea ratei de credit in lei sau valuta.

Exemplu de calcul (valabil pentru data de 26.06.2009):

Valoare Credit

50.000 EUR

Perioada

30 ani

Dobanda (EURIBOR 3M+3.8%)

5.07%

Comision de acordare (0.5%)

250 EUR

DAE

5.24%

Rata lunara

271 EUR

Bucuresti, 26.06.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *