free download 78 travel guides written by experts

BCR mareste dobanzile la produsele de economisire

Banca Comercială Română (BCR) a mărit, începând cu luna Noiembrie a.c., cu până la 3 puncte procentuale dobânzile la produsele de economisire destinate persoanelor fizice, atât la cele în lei cât şi la cele în EUR şi USD. 

La depozitele la termen banca practică dobânzi de până la 12,25% p.a. pentru depozitele în lei, până la 5.5% p.a. pentru depozitele în euro, respectiv până la 3.5% p.a pentru depozitele în USD. Şi dobânda la contul de economii Maxicont BCR – care îmbină avantajele unui cont curent în care poţi depune sau retrage bani oricând – cu avantajul unei dobânzi ridicate la care nu se reţine impozit – a crescut până la 9.75% pentru conturile în lei.

Au beneficiat de mărirea dobânzii şi certificatele de depozit cu parolă în lei, Confidenţial BCR, destinate persoanelor fizice precum şi certificatele de depozit cu discount în lei şi USD pentru persoane fizice şi juridice.

“După o perioadă de creştere susţinută a creditului, revin în atenţia pieţei de retail bancar şi produsele de economisire. În acest sens, am pregătit pentru clienţii noştri produse financiare care să îi încurajeze să economisească pentru a le asigura şi în viitor o independenţă financiară sporită. BCR continuă politica de a oferi soluţii adecvate clienţilor săi, atât pentru acoperirea nevoilor lor de economisire, cât şi de finanţare”, a declarat Sorin Mititelu, director executiv al Direcţiei Dezvoltare Afaceri şi Produse Retail din cadrul BCR.

Pentru a spori atractivitatea ofertei, BCR demarează şi campania “BCR Maxicont – BCR Monetar” prin care se acordă dobânzi promoţionale, de până la 11% p.a., la contul de economii Maxicont în lei, 5% p.a. la euro şi 3% p.a la USD, clienţilor care achiziţionează unităţi de fond BCR Monetar în valoare de minim 3.500 lei, concomitent cu deschiderea contului Maxicont.
Valoarea unităţii de fond a Fondului Deschis de Investiţii BCR Monetar, al cărui depozitar este Banca

Comercială Română, a fost de 10 lei la momentul autorizării acestuia, iar în prezent valoarea unităţii de fond este de 10,98 lei, înregistrându-se astfel un randament de 9,8%. Impozitul pe câştigul rezultat din investiţiile în unităţi de fond este de numai 1% dacă acestea sunt deţinute cel putin un an de la data achiziţionării. Astfel, randamentul total al unui plasament în noua formulă mixtă poate fi foarte ridicat. 

Bucuresti, 09.11.2008

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *