free download 78 travel guides written by experts

BCR lanseaza un program de 75 mil EUR pentru finantarea IMM-urilor din fonduri

· Beneficiarii pot fi IMM-urile cu pana la 249 de angajati, inclusiv cele nou infiintate, cu proiecte in industrie, turism, servicii, agricultura si constructii
· In functie de specificul proiectului, companiile cu activitati sustinute de productie ori export vor putea accesa finantari cu dobanzi avantajoase, semnificativ sub media pietei

Banca Comerciala Romana (BCR) lanseaza un program de 75 mil EUR pentru finantarea intreprinderilor mici si mijlocii din fonduri Banca Europeana de Investitii. Astfel, IMM-urile cu pana la 249 de angajati, inclusiv cele nou infiintate, care doresc sa dezvolte proiecte in industrie, turism, servicii, agricultura si constructii pot solicita finantari din surse BEI, in conditii foarte avantajoase.

Facilitatea de finantare va putea fi accesata sub forma creditelor pentru investitii (inclusiv ca sursa de co-finantare a proiectelor care beneficiaza de fonduri europene), creditelor ipotecare / imobiliare pentru proiecte de investitii, creditelor pentru capital de lucru, liniilor de credit sau creditelor pentru finantarea stocurilor.

„BCR este unul dintre principalii parteneri ai Bancii Europene de Investitii in Romania. Imprumutul reprezinta un pas important in sustinerea intreprinderilor mici si mijlocii din Romania, inscriindu-se in eforturile coordonate cu celelalte institutii financiare internationale destinate stimularii economiei romanesti”, a declarat Ramona Ivan, Directorul Executiv al Directiei Institutii Financiare din cadrul BCR.

In cadrul programului, valoarea maxima a unui imprumut este de 12,5 milioane Euro, iar costul total al fiecarui proiect eligibil este de maxim 25 milioane Euro. In functie de specificul proiectului, durata creditului poate fi de minimum 2 ani si maximum 12 ani, iar perioada de gratie poate ajunge pana la maxim 4 ani.

In plus, ca efect al transferului avantajului financiar oferit de BEI in cadrul facilitatilor sale de finantare cat si al angajamentului BCR de a sprijini dezvoltarea sectorului privat, companiile care genereaza prin activitati de productie minimum 75% din cifra de afaceri, precum si companiile a caror activitate de export reprezinta livrari de cel putin 50% in afara Romaniei, vor putea accesa finantari cu dobanzi avantajoase, semnificativ sub media pietei, in functie de specificul proiectului.

Bucuresti, 25.08.2010

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *