free download 78 travel guides written by experts

BCR lanseaza noul depozit MaxiPlus in lei pe 2 ani cu dobanda fixa de 14% la scadenta

· Dacă se optează pentru constituirea depozitului prin intermediul serviciului de canale alternative BCR dobânda ajunge la 14,5% la scadență
· Dobânzile la depozitele în EUR cresc cu 0.50pp pe toate maturitățile
· Promoția "Bonus de dobândă pentru clienții cu cont de salariu la BCR” continuă și în luna octobrie: +0.50pp la depozitele la termen standard și +0,25pp la conturile de economii

Banca Comercială Romană (BCR) lansează, începând de astăzi, pentru clienții săi persoane fizice un nou depozit în lei pe 2 ani cu dobândă fixă de 14% la scadență – MaxiPlus. 

“Evolutiile recente ale pieței bancare arată că românii au redevenit preocupați să economisească. Acest lucru este un semnal bun pentru o țară care are una dintre cele mai scăzute rate de economisire și care, în contextul internațional actual, trebuie să-și revizuiască modelul de creștere. BCR vine, astfel, în întâmpinarea lor cu o ofertă deosebită – depozit pe 24 de luni, dobândă fixă de 14% la scadență, fără comision de retragere. În plus, dacă clienții doresc să își retragă banii înainte e termen beneficiază de dobânzi extreme de atractive”, a declarant Catalina Nicoleta Zincenco, Șef Departament în cadrul Direcției de Management al Produselor Retail din cadrul BCR.

În plus, pentru depozitele constituite prin intermediul serviciului de canale alternative BCR dobândă ajunge la 14,5% la scadență.

Depozitul MaxiPlus nu are o sumă minimă de deschidere iar la scadență, sau oricând după această dată clienții NU plătesc comision de retragere numerar.

În cazul în care clienții lichidează depozitul înainte de data scadenței, banca bonifică următoarele dobânzi pentru perioada de deținere a depozitului:
· până la 6 luni: 3% pe an
· 6 – 12 luni: 4% pe an
· 12 – 18 luni: 5% pe an
· 18 – 24 luni, exclusiv data scadenței: 6% pe an

De asemenea, BCR majorează, începând de astăzi, dobânzile la depozitele în EUR cu 0,5pp pentru toate maturitățile.

“In prima jumătate a acestui an depozitele în lei atrase de la populație, la nivelul sistemului bancar românesc, s-au majorat cu 7% (iunie 2011 față de iunie 2010), ritm dublu față de semestrul întâi din anul precedent. Pe primul loc în topul românilor care au economisit se număra bucureștenii, urmați de oltenii și ardelenii. Pe următoarele locuri se situează moldovenii și muntenii. Deși trendul este pozitiv, rămâne încă prezent un element de vulnerabilitate: scadențele foarte scurte ale depozitelor (95% sunt până la 1 an), în ciuda faptului că, de regulă, ele sunt destul de stabile. Probabil că și oferta băncilor pe maturități mai lungi nu a reușit până acum să fie suficient de atractivă pentru a modifică acest comportament”, a precizat Catalina Nicoleta Zincenco, Șef Departament în cadrul Direcției de Management al Produselor Retail din cadrul BCR.

Bucuresti, 04.10.2011

{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *