free download 78 travel guides written by experts

BCR introduce noi produse de creditare si reduce dobanzile

la depozitele la termen şi la conturile de economii

Banca Comercială Română (BCR) introduce noi produse de creditare, facilitând accesul clienţilor la finanţare.

Pe partea de retail, BCR pregăteşte un produs ipotecar atractiv, potrivit cu programul „Prima casă”, care va permite familiilor tinere să finanţeze achiziţia primei lor locuinţe.

Pe segmentul de afaceri corporate, BCR urmează să implementeze produse concepute special pentru întreprinderile mici şi mijlocii, un segment grav afectat de scăderea activităţii economice de la începutul anului. Oferta de produse va cuprinde linii de creditare pe termen scurt şi credite de investiţii pe termen mediu, ambele prezentând condiţii atractive, însoţite de garanţii puse la dispoziţie de instituţii financiare publice (adică de Fondul Naţional de Garantare pentru IMM-uri).

De asemenea, BCR a revizuit dobânda plătită la depozitele la termen atât pentru clienţii retail, cat şi corporate. În conformitate cu politica de relaxare monetară graduală a Băncii Naţionale a României (BNR), BCR a redus, cu până la 1,75 puncte procentuale dobânzile plătite la depozitele la termen şi la conturile de economii, începând cu 15.06.2009.

„Piaţa bancară şi-a îmbunătăţit lichiditatea datorită măsurilor luate de BNR în ultimele săptămâni, cum sunt scăderea dobânzii de referinţă şi a rezervei minime obligatorii. Acest fapt duce către scăderea dobânzilor la produsele de economisire,” a declarat Florian Dangl, director executiv Direcţia de Management Bilanţuri în cadrul BCR.

Chiar şi după aceste reduceri ale dobânzii, BCR va continua să stimuleze economisirea pe termen lung de către clienţii săi, oferind o gamă atractivă de produse de investiţii între care se găsesc certificate de depozite, fonduri de investiţii, obligaţiuni şi planuri de economisire de la Banca pentru Locuinţe.

“Dobânzile la depozitele BCR rămân extrem de avantajoase şi permit BCR să îşi păstreze o poziţie competitivă pe piaţă. Aceste reduceri ale dobânzilor bonificate la depozite se vor reflecta ulterior în scăderea dobânzilor la credite. BCR continuă astfel să îşi susţină clienţii printr-o ofertă generală echilibrată de produse bancare” a declarat Sorin Mititelu, director executiv Direcţia Dezvoltare Produse şi Afaceri Retail din cadrul BCR.

Noile dobânzi standard bonificate la depozitele în lei ajung până la 12% pe an, la cele în euro până la 4,25 puncte procentuale pe an, iar la USD dobânda maximă bonificată este de 3%. Pentru contul de economii Maxicont BCR dobânda maximă bonificată la economiile in lei este 10,5% p.a., la cele în euro 4,75% p.a., iar la USD este 2,75% p.a.
 

Bucuresti, 16.06.2009

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *