metalshow

BCR dezvolta un nou concept de servire pentru

investitii imobiliare – Centrele Imobiliare Retail

Banca Comerciala Romana (BCR) a dezvoltat un nou concept de servire a persoanelor fizice interesate de creditele pentru investitii imobiliare – Centrele Imobiliare Retail.

Centrul de creditare pentru investitii imobiliare are doua componente anume dedicate pe doua categorii de activitati: creditarea persoanelor fizice, respectiv administrarea relatiei de parteneriat cu companiile implicate in proiecte rezidentiale. Partea “vizibila” a acestor Centre Imobiliare o constituie consilierii pentru investitii imobiliare dedicati servirii persoanelor fizice. Acestia lucreaza in anumite unitati BCR, in spatii special delimitate si marcate distinct cu “Centrum imobiliar”. Consilierii acorda asistenta specializata si sunt abilitati sa administreze relatia cu clientul in vederea acordarii unui credit imobiliar sau ipotecar si a serviciilor asociate acestora.

“Acestia vor gasi impreuna cu clientul solutia financiara cea mai potrivita nevoilor sale, asigurand si servicii conexe cum ar fi asigurare de viata, asigurare imobil, card de debit, conventie plati facturi, credit simplu – in completarea surselor proprii sau pentru amenajarea locuintei, s.a.. Clientii vor regasi in Centrele Imobiliare Retail mediul propice si toate conditiile menite a asigura confortul necesar pe parcursul derularii operatiunilor de obtinere a creditului”, a declarat Monica Boerescu, sef departament Investitii Imobiliare din cadrul BCR.

Acest tip de abordare a clientilor – persoane fizice, contribuie atat la punerea in practica a principiului “ one stop shop” pentru beneficiari, cat si la fidelizarea acestora, intrucat le ofera posibilitatea de a beneficia, mai simplu si mai comod, de produsele financiare de care au nevoie.

A doua componenta o constituie parteneriatele cu companiile specializate in domeniul imobiliar cum sunt agentiile imobiliare, developerii, brokerii imobiliari si societatile de constructii. Acest segment reprezinta un important motor in dezvoltarea pietei imobiliare, in contextul dinamizarii tranzactiilor si a constructiilor noi avand ca obiect unitatile locative. Prin intermediul acestor companii persoanele fizice interesate de o investitie imobiliara vor beneficia de o solutie completa pentru planurile lor locative: obiectul investitiei si finantarea necesara.

“Obiectivul nostru major este de a le oferi acestor companii personal specializat cu atributii legate de contactare si atragere de noi parteneri, incheiere de conventii de derulare a creditelor imobiliare/ipotecare, de structurare a ofertei financiare pentru clienti. Avem in vedere totodata monitorizarea permanenta a modului de functionare a parteneriatelor, a satisfactiei clientilor, cu propuneri de imbunatatire a ofertei de produse si servicii si a fluxului de lucru”, a precizat Boerescu.

Aceasta componenta se bazeaza pe o asa numita “echipa mobila” de consilieri specializati, care gestioneaza relatia cu partenerii bancii pe tot parcursul derularii diverselor proiecte de investitii imobiliare.

BCR a deschis, la nivelul intregii tari, 6 Centre Imobiliare Retail regionale, cate unul in cele 5 regiuni de dezvoltare la care se adauga Municipiul Bucuresti, si care vor coordona 22 de puncte de lucru. Centrul Imobiliar Retail din Bucuresti va coordona 10 puncte de lucru amplasate in unitatile bancii din World Trade Center, Colentina, Pantelimon, Ghencea, Berceni, Universitate, Izvor, Ion Mihalache si la Sucursalele Sector 1 si 3.

Bucuresti, 23.10.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *