free download 78 travel guides written by experts

BCR – crestere de 400% a creditelor de investitii imobiliare

· BCR este prima bancă care a introdus dobânda fixă pe 5 ani la creditele de investiţii imobiliare

Banca Comercială Română (BCR) a înregistrat, pe parcursul primelor 5 luni din acest an, o creştere de peste 4 ori a vânzărilor de credite ipotecare acordate în lei, comparativ cu aceeaşi perioada din anul 2013.

„BCR înregistrează vânzări de credite ipotecare Casa Mea la un nivel cel puţin egal cu cel de credite ipotecare Prima Casa. Acesta este un semnal puternic că piaţa imobiliara este pe un trend ascendent sustenabil, tranzacţiile imobiliare putând fi susţinute din activitatea de bază a băncii. În acest context, BCR vine cu solutia de finantare a locuintei potrivita pentru fiecare client in parte. Oferta curenta BCR este una imbatabilă: ZERO comisioane bancare şi o dobândă fixa de numai 5,25% pe o perioada de 5 ani pentru creditul Casa Mea. Totodata, BCR are printre cele mai mici costuri pentru evaluarea imobilului adus în garanţie”, a declarat Andrew Gerber, Director Produse Retail în cadrul BCR.

Avantajul creditului Prima Casa rămâne avansul de 5% care reprezintă un ajutor real pentru tinerele familii care doresc să-şi achiziţioneze prima locuinţă şi nu au reuşit să strângă o contribuţie proprie mai mare. Timpul de răspuns mai scurt, precum şi dobânda fixă foarte competitivă pe o perioadă de 5 ani, constituie marile avantaje ale creditului Casa Mea.

Decizia BCR de a introduce credite de investiţii imobiliare cu o perioadă mai lungă în care dobândă este fixă, a fost luată pentru a asigura clienţilor o certitudine în ceea ce priveşte cuantumul ratelor de plată.

“În prezent suntem singura instituţie bancară care oferă împrumuturi imobiliare cu rate fixe competitive în moneda naţională. Aceasta este soluţia ideală pentru a oferi clienţilor certitudinea sumelor de plată lunare pe parcursul urmatorilor ani. Acum, când dobânzile la LEI au ajuns la minime istorice se iveşte oportunitatea de a fixa rata de dobândă pe o perioadă mai mare de timp (5 ani) şi de a proteja clienţii de o posibilă creştere a acesteia. Indiferent dacă un client optează pentru achiziţia primei locuinţe, relocarea într-o locuinţă mai mare sau pentru îmbunătăţirea locuinţei curente siguranţa de a şti exact cuantumul de plată lunar este critică şi de aceea încurajăm dezvoltarea creditarii ipotecare cu rate fixe, un produs deja împământenit pe alte pieţe“, a adaugat Andrew Gerber.

În cadrul creditului standard pentru casă cel mai apreciat este creditul de investiţii imobiliare cu dobândă fixă pentru 5 ani. În prezent, peste 75% dintre clienţii BCR care accesează credite ipotecare Casa Mea aleg varianta ratelor fixe beneficiind de siguranţa sumei lunare de plată pe parcursul următorilor ani.

Cei mai numerosi clienţi care au ales varianta cu rate fixe sunt din Bucureşti urmaţi de cei din judeţele Cluj, Timiş, Iaşi, Constanţa şi Braşov, în timp ce la polul opus se situează judeţele Teleorman, Neamţ, Dâmboviţa, Buzău şi Giurgiu.

Anul trecut, valoarea creditului ipo­ tecar mediu era de circa 140.000 lei, însă în 2014 a cunoscut o creştere de aproximativ 15%, ajungând la 160.000 de lei. În Bucureşti, valoarea creditului mediu este de 180.000 de lei. Preponderent, românii se orientează către apartamente cu două camere, trei camere şi case. Cei care merg către garsoniere şi apartamente cu 4 camere sunt mai puţin numeroşi.

EXEMPLU DE CALCUL

DAE = 5,36% pentru un credit CASA MEA în valoare totală de 150.000 lei, pe 30 ani; dobândă: 5,25%/an fixă în primii 5 ani şi ulterior variabilă 5,19% (ROBOR 6M + 2,1%); taxă de evaluare: 300 lei inclusiv TVA; rată lunară: 828 lei în primii 5 ani şi 823 lei ulterior; valoare totală plătibilă: 297.024 lei. DAE nu include costul asigurării imobilului. Exemplul valabil in luna mai 2014, pentru clienţii care îşi primesc salariul în cont la BCR. Promoţie valabila in perioada 7 mai – 16 iulie 2014.

Bucuresti, 23.06.2014
{mosloadposition user9}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *