metalshow

BCR contribuie la dezvoltarea investitiilor in Europa de Est

Banca Comerciala Romana (BCR) participa, ca invitat special, la prima editie a Forumului Investitional International si la a V-a Conferinta Interbancara din Chisinau, Republica Moldova alaturi de prestigioase institutii financiare bancare internationale.

Conferinta se desfasoara in perioada 10 – 13 Octombrie a.c. si are ca tema “Noi oportunitati de investitii pentru sectorul financiar si bancar. Trenduri moderne in dezvoltarea activitatii bancare”. Evenimentul, organizat sub egida presedintelui Republicii Moldova, Vladimir Voronin, este menit sa evidentieze liniile directoare ale politicilor investitionale in regiune, avand ca principal suport sistemul financiar bancar.

O conditie necesara pentru un proces economic sustinut si durabil este constructia unui sector financiar-bancar solid care constituie un factor principal de stabilitate, un furnizor de fonduri si un stimulator al competitivitatii, a declarat Nicolae Danila, presedintele executiv al BCR. El a mentionat ca in Europa Centrala si de Est se inregistreaza o rata ridicata de crestere a portofoliului de credite crestere stimulata in special pe segmentul de consum si pe cel ipotecar, avertizand insa ca imbunatatirea intermedierii financiare nu este o sarcina usoara. “Constrangerile apar in special din sfera deficitului de cont curent si a inflatiei. Sistemele bancare din regiunea Central si Est europeana sunt pregatite sa sprijine in continuare dezvoltarea economica, iar investitorii isi vor concentra atentia asupra Europei de Est pe termen lung in pofida unor debalansari la nivel macroeconomic ce pot aparea pe termen scurt“, a adaugat Danila.

Romania, cu experienta larga dobandita in procesul de crestere economica constituie pentru investitori o buna platforma pentru expansiunea spre est, avand acum si calitatea de membru al UE, a apreciat Nicolae Danila, in interventia sa la conferinta. De altfel, a subliniat Danila, perspectiva pentru Europa Centrala si de Est ramane pozitiva, cu o crestere economica mai mare decat in Euro Zona. Cheia spre succes, care trebuie sa fie preluata de Moldova si de alte state estice, o constituie investitia in cunoastere si inovare utilizand atat surse de finantare publice cat si private, a spus Danila.

Evenimentul reuneste peste 100 de oficiali din sectorul public, ministere, banci centrale, reprezentanti de frunte din sistemul bancar, financiar si companii de consultanta din Comunitatea Statelor Independente, statele baltice, USA si Europa. De asemenea au participat reprezentanti ai unor organisme internationale, precum Banca Mondiala, FMI, Comisia Europeana, BERD, s.a.

BCR este unul din actorii principali ai pietei bancare din Republica Moldova. BCR Chisinau este operationala din 1998 si are o oferta complexa de produse si servicii bancare adresate atat companiilor cat si persoanelor fizice.

Bucuresti, 12.10.2007

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *