free download 78 travel guides written by experts

BCR – Banca Oficiala a Capitalei Culturale Europene

Sibiu 2007

Banca Comerciala Romana (BCR) si Asociatia Sibiu – Capitala Culturala Europeana 2007 au incheiat, vineri 15 decembrie 2006, un contract de parteneriat prin care BCR, ca Partener Oficial, va sustine financiar derularea tuturor evenimentelor din Programul Sibiu 2007, devenind Banca Oficiala a Capitalei Culturale Europene Sibiu 2007.

Acordul a fost semnat din partea BCR de catre presedintele executiv, Nicolae Danila iar din partea Asociatiei Sibiu-Capitala Culturala Europeana 2007 de catre Klaus Werner Johannis, primarul Municipiului Sibiu si presedintele Asociatiei Sibiu 2007.

„Aplicam consecvent o filosofie la care tinem foarte mult, si anume ca, cei care obtin valoare prin parteneriatul cu societatea au datoria de a intoarce catre aceasta o buna parte. Trebuie ca o institutie, o organizatie cum este si BCR, sa construiasca ceva trainic care sa ramana in urma contributiei acesteia, ceva cu care sa se mandreasca atat societatea in ansamblu, cat si colectivul organizatiei respective“, a declarat presedintele executiv al BCR, Nicolae Danila.

“Ne bucura foarte mult semnarea acestui contract de parteneriat intre Asociatia Sibiu 2007 si BCR. Prin acest parteneriat, Programul Sibiu Capitala Culturala Europeana 2007, program de importanta nationala, primeste un sprijin financiar foarte substantial. Majoritatea oamenilor considera ca banii si cultura merg pe drumuri diferite insa, prin acest parteneriat, noi si BCR demonstram ca banii si cultura pot lucra impreuna in folosul unei comunitati”, a declarat Klaus Werner Johannis, primarul Municipiului Sibiu.

In 2007, marcand aderarea Romaniei la UE, Sibiul va deveni cea de-a 32-a Capitala Culturala Europeana, alaturi de Luxemburg, ca urmare a nominalizarii sale de catre Consiliul Ministrilor Culturii din UE in 2004. Programul Sibiu Capitala Europeana 2007 este cel mai important proiect cultural organizat si derulat in Romania, prin dimensiune, grad de atractivitate, perioada de desfasurare si impact de comunicare publica.

Acest Program cuprinde in derulare aproximativ 220 de proiecte in cadrul carora se vor desfasura peste 1000 evenimente culturale. Programul va atrage spre Sibiu, spre Romania, atentia unui public larg la nivel european, ceea ce va genera o reflectare corespunzatoare in opinia publica, inclusiv prin mass-media, cu un puternic impact asupra brandului de tara.

„Aici as adauga ca avem o abordare speciala, care ne diferentiaza clar ca intelegere a responsabilitatii corporative. Nu vorbim doar de sponsorizari, ci de un parteneriat real in care sa te implici efectiv in dezvoltarea sanatoasa si durabila a societatii. Numai asa poti fi sigur ca si afacerile tale se vor dezvolta sanatos. Dat fiind semnificatia speciala a anului 2007 pentru aderarea Romaniei la UE, sprijinirea Asociatiei Sibiu-Capitala Culturala Europeana 2007 si a municipalitatii Sibiului pentru organizarea si desfasurarea in bune conditii si cu rezultate deosebite a programului cultural al anului 2007 este un obiectiv pe care BCR trebuie sa si-l propuna din postura de lider si cetatean institutional responsabil“, a precizat Nicolae Danila.

La eveniment au participat membrii de marca ai Prefecturii, Consiliului Judetean, Consiliului Local, Primariei Municipiului Sibiu precum si numerosi reprezentanti ai mass mediei locale si centrale.

Bucuresti, 15.12.2006

{mosloadposition user10}

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *